Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Myślałem bardziej o jakimś konkretnym argumencie, niż o hasłach wyborczych ;-)
|
Nie da sie, kandydaci nie dali zadnych argumentow, rzucali tylko hasla wyborcze... Wiec co wyborcy moga wiedziec?
Cytuj:
A co zwykły szary człowiek może z tym zrobić? Mam jeden głos (a banda idiotów ma ich 20 milionów). Nie mam do wyboru żadnej satysfakcjonującej mnie partii/kandydata. Nie mam środków, ludzi i czasu antenowego, żeby założyć własną partię.
|
W demokracji dobre jest to, ze to ludzie rzadza. I czasem... czasem, trzeba rzadowi przypomniec kto tak naprawde stanowi wladze. Widzicie te same geby w polityce od 30 lat, i nikomu nie przyszlo do glowy wykopac tych starych skorumpowanych wyjadaczy od koryta zeby zrobic miejsce na nowe? Dlaczego nie ma nowych swierzych partii? Bo nie widza szans na wybicie sie.
Mi sie wydaje ze polacy zapomnieli juz jak naglasniac swe niezadowolenie, i przyjeli ta postawe ze "tak juz jest" i maja wymowke. Ludzie swego czasu gineli setkami zebys mial prawo wyboru, a jezeli uwazasz ze ten wybor to dupa nie wybor to maszt w reke i pikietowac. Zdziwilbys sie ile mozna wymusic na rzadzie przez "jawnie okazywane niezadowolenie spoleczne". Ale oczywiscie, lepiej siedziec i narzekac ze nic sie nie zmienia, lub udawac ze rzad odwala dobra robote.