Po pierwsze, to nawet jak wprowadzą te zasady (Trade & Game Chat) [które zresztą już istnieją] to i tak nic nie zmieni. Polacy z Game Chat'a przejdą ba RL Chat, gdzie po polsku rozmawiać można. Na trade będzie coś takiego :
Cytuj:
Sell BoH <Msg Me> (ONLY PL !)
|
Nie będzie to łamać regulaminu, a więc ten punkt
Cytuj:
2. Na Azurze 90% wymian przedmiotów miedzy graczami musi się odbywać w języku polskim, inaczej jesteś ignorowany.
|
Można od razu wywalić, bo jedyne co by mogło to zmienić to konieczność zdolności prowadzenia rozmowy w języku angielskim, przez co by bardzo duża ilość graczy odeszła, w tym ja. Fakt co fakt, takie sprawy jak wymiana handlowa czy inne duperele nie wymagają wiedzy z kosmosu, sam mimo że angielski jest u mnie na bardzo niskim poziomie jestem w stanie dogadać się w sprawie kupna, to na prawdę nic trudnego.
Cytuj:
Therefor I suggest that players should be automaticly muted for a few minutes after a Non-English statements in public channels (trade chat / game chat / the forum) but not the default chat.
|
Jak dla mnie może być, i tak nigdy na trade czy game chacie po polsku nie nawijałem. Muted za takie coś byłby w porządku, ale i tak tego nie zrobią, by musieli zrobić skrypt na każde polskie słowo, i dodatkowo potem na brazylijskie, itp. W innym wypadku to byłby rasizm.