Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Nie kto, tylko co. Stopień zgodności z faktami.
Stąd np. ogólna tendencja do marginalizowania poglądów mówiących, że Tadeusz R. jest jedyną nadzieją Polski, a ona sama jest zażydzona od góry do dołu (sławna, a może i niesławna lista polityków z ich "prawdziwymi" żydowskimi nazwiskami).
|
Stopien zgodnosci z faktami tez jest ustalany na podstawie pewnych wartosci, dosc subiektywnych. Uwazasz za marginalne poglady te, ktore gloszone sa przez okolo 3mln ludzi (czyli 10% ludnosci), jesli nie wiecej? Ale tak to juz jest, teraz "trendy" jest wysmiewanie sie z moherow, zapominajac o tym, ze w jakze cudownym ustroju maja oni taki sam glos jak my/wy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cytrynowy
Mam pytanie - oglądałeś w ogóle ten filmik? Wiesz co on mówi? Może podzielasz jego zdanie? Takie zachowanie jest nienormalne, tym bardziej to o Smoleńsku
|
Tyle, ze kazdy ma prawo wyrazac takie opinie, na jakie ma ochote - obojetnie ,czy jest ona irracjonalna (w czyims mniemaniu), czy nie i ma takie samo miejsce w demokracji jak i ty.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel
Masz prawo wierzyć w każdą głupotę. Ale nie każdą głupote masz prawo wygłosić, np. w przypadku gdy narusza ona czyjeś dobre osobiste. A chyba jasno widać, że ten facet w szczególnosci, a Radio z ryjem w ogolnosci to robia, prawda?
|
Ja nie widze, zeby kogokolwiek ten gosciu obrazal. Na filmiku wykrzykuje on tylko, zeby "Komorowski tu przyszedl" i ze "[oni] sa mordercami i zlodziejami" - nie ma nigdzie doprecyzowanego, kim ci "oni" sa. Zapewne chodzilo mu o PO... Jednakze uwazam, ze krytyka powinna byc dozwolona, a powolywanie sie na dobra osobiste (ktore sa zwrotem niedookreslonym) nie moze byc przeslanka do zakazu jakiejkolwiek ostrzejszej krytyki.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh
4 kraje za Kaczyńskim. Reszta świata za Komorowskim. Gruuubo.
|
Tyle, ze najwiecej osob glosuje w USA, ktore popralo Kaczynskiego. Jednakze powiem - i co z tego? Moge powiedziec, ze wedle dostepnych mi informacji, 90% wiezniow zakladow karnych popieralo Komorowskiego.
Cytuj:
@edit
Chciałbym się odnieść do poniektórych postów na temat kompromitacji PO. Zachowujecie się, jakbyście już byli pewni, że Komorowski będąc prezydentem namiesza większego bajzlu i ośmieszy się w UE. Uspokójcie te swoje dupska i poczekajcie na studniówkę, wtedy osądzajcie czy jest dobrze czy źle. I nie zapominajcie, że zaprzysiężenie jest dopiero w połowie sierpnia, od tego momentu liczcie 100 dni.
|
O gafy sie nie boje, jestem wrecz pewien, ze niedlugo cos bedzie zabawnego ze strony Marii

Z ocena sie wstrzymamy, oczywiscie, jednak istnieje duze prawdopodobienstwo, ze hrabia Komorowski bedzie pieskiem na smyczy Tuska, bo nie wydaje mi sie, zeby polityk o tak niesprecyzowanych pogladach i niewielkim zapleczu politycznym byl w stanie samodzielnie cokolwiek robic. Jestem zdania, ze Komorowski bedzie mial swobode tam, gdzie na to pozwoli mu Tusk - wiec w rzeczach kompletnie marginalnych. Obecnie Komorowski jest kompletnie zalezny od Donalda Tuska, jesli bedzie probowal "zerwac" mu sie, to wiadome jest, ze po odbyciu kadencji nie bedzie mial gdzie wrocic do polityki.