Zobacz pojedynczy post
stary 06-07-2010, 04:21   #332
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Niedookreslone sa dobra osobiste jako zwrot. Dla jednych stwierdzenie "twoja matka sie puszcza" bedzie naruszeniem dobr, dla innych nie. Co wiecej, u nas obowiazuje domniemanie niewinnosci, wiec to ty musisz uzytkownikom udowodnic, ze ich matki sie puszczaja, a nie oni tobie, ze jest inaczej. Innymi slowy - krzykacz z filmu musi udowodnic owym "onym", ze sa mordercami, oni sa w domysle niewinni. Wytaczajac sprawe o naruszenie dobr uznajesz, ze dana osoba mowi o tobie i musisz udowodnic, ze opisana sytuacja nie zaistniala - dlatego zdecydowanie latwiej jest odpowiedziec "mnie to nie dotyczy", jesli krzykacz nie ma argumentow
Sofistyka. Formalnie rzecz biorąc masz rację, nikt mnie nie skaże za takie zdanie, tak jak i tego faceta z filmiku. Ale jak dla mnie istnieje wyraźna granica między prawem a dobrym wychowaniem i racjonalnym myśleniem. Dlatego o ile nikt go za to nie ukarze, tak można spokojnie twierdzic, ze facet jest nawiedzony i pieprzy od rzeczy, a co za tym idzie, lepiej by zrobil, gdyby sie nie odzywal.

@Oerciak

Bardzo Cie zaskocze, jesli powiem, ze nie zgadzam sie w ani jednym punkcie, a ludzi chodzacych rzucac kamieniami w parady rownosci, wczym celowala swego czasu twoja organizacja, powsadzalbym do kamieniolomow na pare lat, zeby mieli dosc kamieni po uszy? Dla mnie wlasnie ten rodzaj myslenia jest najgorsza dewiacja.

A co do lekcji patryjotyzmu, do czystej wody kretynizm. To byla by zwykla indoktrynacja. Pranie mozgu.

I nie zarzucaj mi gaf z poziomu gimnazjum. Napisałem faszystująca, bo MW nie ma widoków na wprowadzenie swoich, hmm, "pomyslow" w czyn, a co dopiero przejecia wladzy w kraju. Co nie zmienia faktu, że jestem dziwnie spokojny, ze wielu twoich kolegow dobrze by sie mialo w III Rzeszy. Zreszta, sam Giertych dwa czy trzy lata temu musial sie od MW odciac po tym, jak po raz kolejny pojawily sie relacje z imprez MW z flagami z swastyką itd.

A z sympatią dla faszyzmu to bym się nie obnosił. Jest on w Polsce karalny.

Gangrel jest offline