Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel
Bardzo Cie zaskocze, jesli powiem, ze nie zgadzam sie w ani jednym punkcie, a ludzi chodzacych rzucac kamieniami w parady rownosci, wczym celowala swego czasu twoja organizacja, powsadzalbym do kamieniolomow na pare lat, zeby mieli dosc kamieni po uszy? Dla mnie wlasnie ten rodzaj myslenia jest najgorsza dewiacja.
|
Co jest gorsze- nie obyczajowość moralna w miejscu publicznym, która jest karalna, czy staranie się zatrzymać ten proceder?
Cytuj:
|
A co do lekcji patryjotyzmu, do czystej wody kretynizm. To byla by zwykla indoktrynacja. Pranie mozgu.
|
Nie indoktrynacja, a nauka o własnych korzeniach. Z tego toku myślenia wychodzi, że historia i język polski też nimi są. Indoktrynacją jak już można nazwać lekcje wychowania seksualnego.
Cytuj:
|
Napisałem faszystująca, bo MW nie ma widoków na wprowadzenie swoich, hmm, "pomyslow" w czyn, a co dopiero przejecia wladzy w kraju.
|
Tamto zwrócenie uwagi o błędzie nie było do Ciebie, lecz do Haukoha, co nie zmienia faktu, że teraz iście taką gafę popełniłeś. MW nie jest partią polityczną, a organizacją młodzieżową, zrzeszającą młodych. Nie ma na celu przejęcia władzy. Gdyby tak było, to zamiast LPR mielibyśmy MW w sejmie parę lat temu.
Cytuj:
|
Co nie zmienia faktu, że jestem dziwnie spokojny, ze wielu twoich kolegow dobrze by sie mialo w III Rzeszy.
|
III Rzesza promowała rasizm, antykatolicyzm i totalny brak kręgosłupa moralnego, więc myślę, że nie pasowałoby

. Nie wiem czy wiesz, ale nacjonaliści często ratowali Żydów przed hitlerowcami, ponieważ ich metody były zwyczajnym barbarzyństwem, a na to zgodzić się nie możemy.
Cytuj:
|
Zreszta, sam Giertych dwa czy trzy lata temu musial sie od MW odciac po tym, jak po raz kolejny pojawily sie relacje z imprez MW z flagami z swastyką itd.
|
Kolejna "gafa gimnazjalna" których to bynajmniej nie popełniasz. MW odcina się oficjalnie od tego typu zdarzeń. Mylisz cały ruch nacjonalistyczny (W tym NS'ów) z Młodzieżą Wszechpolską. To że jakiś debil przyniósł flagę ze swastyką na jakąś manifestację na której było sporo ludzi spod znaku MW, nie znaczy że do MW należy.
Cytuj:
|
A z sympatią dla faszyzmu to bym się nie obnosił. Jest on w Polsce karalny.
|
Karalne jest rozpowszechnianie Faszyzmu, a nie jego akceptowanie i osobista mała sympatia

.