Zobacz pojedynczy post
stary 15-07-2010, 23:10   #131
Oerciak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń

Oerciak ma numer GG 4853370
Domyślny

Ja tak z innej beczki ;-).

W sumie nie będę nowego tematu robił, więc wrzucę to do tego-

Zapraszamy na Marsz Grunwaldzki!

W tym roku mija 600 lat od bitwy pod Grunwaldem. 15 lipca 1410 r. jest datą szczególną, symbolem polskiej chwały. Chcemy pamiętać o wielkiej historii wielkiego narodu. Grunwald to zwycięstwo Polaków nad wojskami krzyżackimi składającymi się z najemników przybyłych z całej Europy. To przełomowe wydarzenie zatrzymało rozrastające się wpływy Państwa Krzyżackiego, zagrażającego Polsce i całej Europie Środkowej.

Jesteśmy dumni ze zwycięstwa, które potwierdziło siłę Polski i Polaków, dlatego w
sobotę 17 lipca pójdziemy w marszu upamiętniającym triumf grunwaldzki. Spotykamy się na Placu na Rozdrożu w Warszawie by przejść ulicami naszej stolicy pod Grób Nieznanego Żołnierza, który upamiętnia Polaków poległych za Ojczyznę. Chcemy zamanifestować w tym dniu naszą dumę i przywiązanie do dziedzictwa i historii opartych o klarowny kanon wartości.

Przyjdź w sobotę 17.07 o godzinie 11.00 na Plac na Rozdrożu

Być Polakiem to prawdziwy powód do dumy!

www.marszgrunwaldzki.pl

A w dyskusjach na ten i inne tematy nie zamierzam brać udziału, bo wykłócanie się z lewusami zachowujących się jakby się onanizowali przy pisaniu swoich postów nie bawi mnie ;-). (Dodatkowo mających bliskie zerowe pojęcie o tym co mówią, lecz i tak "ja-wiem-wszystko-i-lepiej-bo-ty-zacofany-buc-jesteś" )

A gdyby ktoś normalny był zainteresowany- zapraszam do udziału :-)
Oerciak jest offline   Odpowiedz z Cytatem