Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon
Nie, żyjemy w kraju 100% świeckim (wg konstytucji).
|
Chodziło mi o ludność kolego
Cytuj:
I strasznie mnie interesuje, co zwolennicy teorii "Skoro-w-kraju-większość-jest-katolikami-to-powinny-obowiązywać-zasady-katolickie" zrobiliby gdyby Polskę nagle nawiedził wielka fala muzułmanów? Co wtedy? Żyjemy wg. praw (i prawd) islamu?
|
Jakie zasady katolickie ? Każe ci ktoś nastawiać drugi policzek kiedy cie bija ?
W każdym państwie jakaś moralność , prawodawstwo ,jest uwarunkowany kulturowo. Dlatego w Indiach napisano Kamasutrę , i dlatego w Arabii Saudyjskiej nie można zawierać małżeństw z obcokrajowcami. Dlatego u nas przerwa świąteczna wypada w grudniu a nie w czasie ramadanu. Gdybym żył w państwie w większości muzułmańskim to zrozumiał bym to ,że ktoś wywiesił półksiężyc .Tak samo zrozumiał bym ,że w Holandii dwóch gejów obściskuje się na ulicy. Nie może większość dostosowywać się do mniejszość .
Cytuj:
Jak państwo jest świeckie wg. konstytucji to kuźwa uszanujmy to i nie wprowadzajmy takich 'zasad większości' bo to się może niewygodnie obrócić. To tak nawiązanie apropo krzyży w urzędach 'i na każdym kroku', jak to ładnie starsza pani powiedziała.
|
Co do krzyży w państwowych urzędach w sumie bym się zgodził, państwo jest świeckie , ale robienie kampanii przeciwko krzyżom i mówienie jak obrażą zwykły krzyż moje uczucia , uważam za głupotę i chamstwo.
Cytuj:
A co to tego krzyża - była żałoba, postawili (skoro nie mogą się zjednoczyć w samej żałobie i potrzebują wspomagaczy), trudno, ale żałoba dawno się skończyła i pora posprzątać.
|
No i dobrze , problem polega na tym ,że zrobiono z tego aferę. Przedstawiono to tak jakby ktoś chciał zniszczyć Jasną Górę, babki to podchwyciły i lewacy tak samo. Tak to w głupkowaty sposób dzieli się społeczeństwo.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
I niech się dzieli. Nie chcę się solidaryzować z katolickim ekstremistycznym bydłem.
|
Podejrzewam ,że katolickie bydło również nie chce się solidaryzować z lewackimi wywrotowcami, zafascynowanymi pedalstwem i Dawkinsem