Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Wiec zeby skorzystac z prawa powrotu trzeba przyjac wiare zydowska, czy tez wyznanie mojzeszowe. To wynika z definicji. A ty mi mowisz ze to nie ma nic zwiazanego z religia?
|
Nie możesz się po prostu przyznać ,że palnąłeś głupstwo z tym Izraelem ? Będziemy teraz bez sensu brnąć w prawo imigracyjne itd. bo tobie się wydaje ,że w Izraelu panuje teokracja , zresztą jak na całym świecie co sam zauważyłeś .
Cytuj:
Tak tez uwazam, wiekszosc krajow na swiecie jest w pewnym, malym stopniu, teokratyczna.
|
Też uważam , że PRL była w pewnym małym stopniu demokratyczna. Chlapnąłeś głupstwo o tym ,że państwo teokratyczne=upadek i bez sensu w to brniesz.
Cytuj:
Idz postaw dharame obok tego kzyrza to ci ja zdejma w jeden dzien. A tlumaczenie ze "jestem buddysta i chce tylko oddac hold zmarlym" nie pomoze.
|
Znajdź teraz paragraf, który tego zabrania ?
Zresztą to jest popadnie w idiotyzm , postawienie takiego symbolu dharmy było by zwykła chamską prowokacją, żadne normalny buddysta by tak nie zrobił, bo żyjemy w takim społeczeństwie jakim żyjemy. Gdyby zmarł cesarz Japonii i postawił bym krzyż przed pałacem to co nie była by to prowokacja ?. Jeżeli religie maja byc równe to dlaczego nie damy fallusa ? Ostatnio widziałem , program o czcicielach fallusa i co , mamy obrażać ich uczucia religijne i zakazać stawiania fallusa przed pałacem prezydenckim ?
Cytuj:
rotfl... Dobrze sie trzyma? Rosnacy dlug, umniejszanie kobiet, legalne kamienowanie, 7my najbardziej autorytarny i opresyjny rzad ze 167 badanych krajow swiata, a wszystko to utrzymywane z tego ze 90% eksportu to ropa? I ty to nazywasz dobrze? Jezeli chlopaki w tej czesci swiata nie zaczna sie szybko reformowac jak ich sasiad Zjednoczone Emiraty Arabskie, to jak tylko im sie zasoby naturalne zaczna konczyc to pojda na samo dno szybciej niz jakikolwiek inny kraj.
Nie dawaj mi wiecej przykladow jak nie wiesz nic na temat krajow, o ktorych mowisz.
|
1.Nie wiem nic o rosnącym długu Arabii Saudyjskiej , ale raczej nie ma to nic wspólnego z teokracją , bo państwa UE są w o wiele gorszej sytuacji. A przecież są tak rozwinięte i liberalne światopoglądowo.
2.Umniejszanie roli kobiet, kamienowanie , opresyjny rząd , no i co z tego ? Takie mają prawo.W europie jest eutanazja i aborcja. Patrzysz przez pryzmat europejczyka ,że państwo jest złe bo jest małą rola kobiet, ale to jest tylko twoja subiektywna ocena. Ustrój ten trzyma się tam od XVIII wieku czyli o wiele dłużej niż wszystkie inne obecnie panujące. W tym czasie Europa przeżyła chyba wszystkie możliwe systemy i ustroje . Rozmawiamy o tym jak mocne jest państwo ,ze względu na swój system. Arabia się trzyma o wiele mocniej od państw Europejskich tzn.nie jest bogatsza, ale stabilniejsza. A co do ropy, no skoro mają takie bogate złoża to z nich korzystają,takie mają bogactwa. Gdyby Nie mieli ropy gospodarka była by nastawiona na co innego, proste. Nigeria też w gigantycznym stopniu uzależniona jest od sprzedawania ropy i nie jest teokratyczna , ma o wiele lepsze warunki do rozwoju rolnictwa i nie musi go dotować jak w Arabii a mimo to stoi o wiele gorzej. PKB na mieszkańca jest o wiele wyższy . Po raz kolejny argument teokracja= kryzys nie wytrzymuje krytyki