Zobacz pojedynczy post
stary 02-03-2005, 08:12   #128
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Jak hit to hit

@She_devil: wiesz... umiem dyskutowac, ale jak czytam wypowiedzi w stylu: "hh to debilizm, a ludzie ktorzy go słuchają to debile" to mnie szlag trafia. Większość osób słuchających hh i wypowiadających się tutaj rzewczywiście nie ma zielonego pojecia o metalu. Ale to dziala w druga strone tez Jak metal moze mowic, ze hh nie ma przesłąnia skoro tak naprawde nie słuchałzadnej piosenki. SŁUCHAŁ nie słyszał. To tak jak ja bym ocenił np. Metallice po dwoch, trzech kawałkach i to np. z ostatniej płyty. Zraziłbym się do niej.

Nie chodzi mi tutaj o ocene wyzszosci hh nad metalem albo odwrotnie. Nie w tym sęk. Ale ludzie - czy nikt nie potrafi rozmawiac o innym gatunku muzyki nie wyzywając go?? Podając SENSOWNE argumenty.

Osobiscie slucham i hh (aczkolwiek juz tylko K44, Liroy i Paktofonika) i metalu (pozatym punk rocka, progresiv rocka, jazzu, r'n'b i wielu innych). I jeśli mam ochote na coś ostrego badz z przeslaniem ambitnym to biore metal. Jesli chce wsluchac sie w bezposredni przekaz to jednak wole hh.

Dodam jeszcze wiecej. Ktos wczesniej wspomnial, ze jak jakis hh zobaczy metala to od razu: "zetnij te wlosy ty poje**". Ale wiecie co - jesli ubierasz sie normalnie (czyt. niekoniecznie w koszulki Metallicy czy Behemota, masz rotkie wlosy, chodzisz w tym co ci odpowiada, lubisz sie bawic) to kiedy powiesz, ze sluchasz metalu zestaniesz wystawiony na posmiewisko wsrod "metali", ktorzy od razu zaczna smiac sie, ze "moj" metal to Linkin park, Ich Troje czy Majka Jezowska.

Metal czy hh. Kazdy jest czlowiekiem. Gratuluje osobą, które oceniają czlowieka po muzyce jakiej słucha. Napewno ma wielu oddanych kumpli którzy oleją go jak tylko przyzna sie do tego, ze lubi Mandaryne.

Muzyka ma budzic emocje, pobudzac do refleksji, byc sztuką. Udaj sie tozarowno muzyce metalowej jak i pospolitemu hh(?). Nie liczy sie to jak, wazne dlaczego.

LUDZIE BĄDŹCIE OTWARCI NA RÓŻNE KULTURY.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
Jakby skóra była niewygodna, to by zwierzęta chodziły w dresach.
Spadłęm z krzesła jak to przeczytałem LOL. Pojechales na maxa <rotfl>

Żeby nie było http://hiphopart.pl/czytelnia/artykul.php?czytaj=59 ze tylko sie rapuje jak to zle. Ale to tylko przykła

edit2: zauwazylem, ze jedyny prawdziwy metal,hh, czy inny gatunek muzyki to ten, ktorego slucha piszay posta Ciekawy sposob na zycie

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 02-03-2005 o 10:48.
Matek jest offline