Zobacz pojedynczy post
stary 23-07-2010, 12:12   #249
Macko121
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Eternia
Domyślny

Ja się mogę zgodzić, aby krzyż katolicki został pod PP tylko pod jednym warunkiem. Nalegam, aby w takim wypadku pod Pałacem postawić także symbole wszystkich innych religii, a także symbole ludzi niewierzących. Ja jestem ateistą i chcąc oddać hołd L. Kaczyńskiemu jestem w tej chwili zmuszony robić to pod katolickim krzyżem, a nie jestem hipokrytą, więc mi nie wypada. Jeżeli rząd nie ma zamiaru ustawić przed PP symboli wszystkich religii i nie religii to należy krzyż przenieść. Szanuje katolików, ale nie można nikogo wywyższać ponad innych, a w tym wypadku katolicy są wywyższani.

Co do homoseksualistów jestem całkowicie za! Nie można nikomu narzucić wyznań religijnych, politycznych, a także orientacji seksualnej. Ci, którzy mówią, że niech sobie będą, ale niech nie całują się w miejscach publicznych są dziwni. Homoseksualiści to tacy sami ludzie jak heteroseksualiści, biseksualiści i aseksualiści i mają takie same prawa i dopóty, dopóki nie ma przepisu zakazującego całowania w miejscu publicznym dla wszystkich to nie można zakazać robienia tego tylko jednej mniejszości. Ktoś porównał homo~ do złodziei, zabójców, pedofilii mówiąc, że to też są mniejszości. Różnica polega na tym, że żeby być w związku homoseksualnym muszą się zgodzić na to dwie osoby. Nikt tutaj nikogo do niczego nie zmusza. To jest ich decyzja. Gwałciciele nie są tolerowani, bo "atakują" bez zgody drugiej osoby, a pedofile wykorzystują młode osoby, które według prawa nie są w wieku, aby podejmować dobre dla nich decyzje. Co do złodziei i zabójców to chyba nie muszę tłumaczyć.
Macko121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem