Cytuj:
Oryginalnie napisane przez cheeroke
Lepszy gear jest potzrebny do czyszczenia pierwszych bossow/raidow w nadchodzacym cata bo napewno t10 bedzie lepsze od zielonek za questy w cata.A z itemami 264 tak latwo nie zrobisz bossow z 88-89 lvlem.
Zreszta nie wiem co zlego jest w tym bossie i jaka jest roznica miedzy tym a satharionem no ofc sath+ 3 d byl trudniejszy ale w sumie roznica sie sprowadza do tego ze tam nie tzreba bylo zabic smoczkow zeby byl hard mode a tutaj trzeba zabic bossow i przestawic difficult na heroic.
Jak dla mnie blizzard moglby wypuscic jeszcze z 2 takie raidy przynajmniej byloby co robic.
|
Widać, że w ogóle nie czytasz żadnych for o becie Cataclysmu. Jeśli myślałeś, że będziemy raidować pierwszą miejscówkę z t10, to przykro mi, ale się mylisz. Po pierwsze z tego względu, że tankowie będą ZMUSZENI do zmiany ze względu na ogromną różnicę w staminie. Po drugie na itemach z cata będzie mastery, a na t10 nie.
Na upartego można by spróbować z Shadowmourne. Chociaż wydaje mi się, że
Elementium Poleaxe jest lepsze. A to jest craft z BS.
Poza tym zastanawiam się, jak masz zamiar trafiać w bossów z obecnym hitem. Na 80 dla castera bez talentów potrzeba około 425 hita. Na 85 - około 3 razy więcej.
Różnica między smokami jest taka, że może i Sarth był fajny bo nowy i świeży (nie mówiąc już o dropie mounta na hm). Halion to kompletny remake z umiejętnościami dopasowanymi do ICC. Jak już mówiłem, zrobienie hm Sarthariona zajęło dużo czasu, zrobienie hc Haliona - kilka godzin. Halion to loot pinata dla osób, dla których liczą się tylko większe cyferki, które w dupie mają lore i dla których nie byłoby problemem wchodzenie do instancji, otwieranie skrzynek i wychodzenie. Bo po co się męczyć?
@up: Ty kompletnie nie masz pojęcia co mówisz. Powodzenia z tankami z o wiele za niskim hp, powodzenia z healerami wychodzącymi OOM po minucie walki, powodzenia z takim "świetnym" dpsem, że będzie was gonił enrage. Bonusy z tierów mieszczą się w granicach 5-7% dpsa, to naprawdę jest nic w porównaniu ogromną ilością mastery, możliwością hit / expertise capa czy lepszym mana regen.