Zobacz pojedynczy post
stary 03-08-2010, 16:04   #312
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
A powiedz mi - czemu innych ma interesowac to, co sie u nas dzieje? Ja np. mam w dupie to, o co sie kloca (lub nie kloca) we Francji. Ich kraj, ich sprawa, nasz kraj - nasza sprawa.
To, że CIEBIE nie interesuje, nie znaczy, że nikogo. To po pierwsze. Po drugie nic mi nie wiadomo o podobnych cyrkach w innych krajach. Jeśli naprawdę myślisz, że ta żałosna sprawa krzyża nie wybiega poza Polskę, cóż... umysł ścisły czy ściśnięty? Ludzie lubią się śmiać z Polski. A teraz mają kolejny powód, bo to robić.

Cytuj:
I to jest wlasnie problem Polakow - my, zamiast dbac o nasze, boimy sie co o nas powiedza.
Kto powiedział, że boimy? Ja osobiście mam nadzieję, że cały świat z nas leje. To żałosne państewko zwane Polską to i tak skupisko niepowodzeń na praktycznie wszystkich drogach. Jestem pewien, że we wszystkich wielkich bitwach nie o taki kraj Polacy walczyli.
Patriotyzm już dawno wyszedł z mody - a tym bardziej nie chcę być patriotą w kraju, w którym 35% społeczeństwa uważa, że jedynie będąc katolikiem głosującym na Jarosława Sprawiedliwego Kaczyńskiego jesteś oddany kraju.

Taki mały offtop, oczywiście wiem, że odpowiesz zaraz tekstem typu, żebym stąd wyjechał czy może coś od strony pro-PiSowskiej propagandy (bez urazy, ale postawa moherów i waszego przewodnika zmusza mnie do generalizowania).

Cytuj:
Edit - lud jednak pokazal, ze chce krzyza pod palacem.
To jest po prostu żałosne. Najpierw Sąd Najwyższy - dwóch (oczywiście starszych) idiotów wyskakuje z japami. To nawet to można w tym państewku robić? A afera przed krzyżem to co? Mohery mówią, że umrą za krzyż - ja nie mam nic przeciwko. Zresztą, wystarczy pałką po łbie parę razy walnąć za zakłócanie porządku i od razu się uciszy.
Albo jeszcze lepiej - znaleźć domy paru tych staruchów i oblepić ściany budynku gwiazdami Dawida.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem