Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
To, że CIEBIE nie interesuje, nie znaczy, że nikogo. To po pierwsze. Po drugie nic mi nie wiadomo o podobnych cyrkach w innych krajach. Jeśli naprawdę myślisz, że ta żałosna sprawa krzyża nie wybiega poza Polskę, cóż... umysł ścisły czy ściśnięty? Ludzie lubią się śmiać z Polski. A teraz mają kolejny powód, bo to robić.
|
1. Wytlumacz mi prosze, co jakiemus Francuzowi, Niemcowi, Anglikowi czy Portugalczykowi do tego, co sie dzieje u nas? Niech sie zajma swoimi podworkami, bo tak fajnie smiac sie z chrzescijanskich polaczkow, ale Muhammadów czy innych Alich palacych samochody na przedmiesciach to juz nie widza.
2. Skoro nie wiesz o podobnych cyrkach w innych krajach - wyraznie malo wiesz. Mniejszym "cyrkiem" niz nasz jest palenie aut na przedmiesiach Paryza, opalanie sie w towarzystwie prostytutek u wloskiego premiera czy proby przyznania praw do glosowania malpom przez lewakow w Hiszpanii?
Cytuj:
Kto powiedział, że boimy? Ja osobiście mam nadzieję, że cały świat z nas leje. To żałosne państewko zwane Polską to i tak skupisko niepowodzeń na praktycznie wszystkich drogach.
|
Piekne slowa niepoparte zadnymi argumentami.
Cytuj:
Jestem pewien, że we wszystkich wielkich bitwach nie o taki kraj Polacy walczyli.
|
Walczyli za wolny kraj? Walczyli. Jest wolny? Jest.
Cytuj:
Patriotyzm już dawno wyszedł z mody - a tym bardziej nie chcę być patriotą w kraju, w którym 35% społeczeństwa uważa, że jedynie będąc katolikiem głosującym na Jarosława Sprawiedliwego Kaczyńskiego jesteś oddany kraju.
|
A, no tak - zapomnialem, ze teraz trzeba robic to, co jest modne, czyli to, co obejrzy sie w tvn24, wyczyta na fejsbuku czy wyslucha na przemowieniu w kosciele
Cytuj:
Taki mały offtop, oczywiście wiem, że odpowiesz zaraz tekstem typu, żebym stąd wyjechał czy może coś od strony pro-PiSowskiej propagandy (bez urazy, ale postawa moherów i waszego przewodnika zmusza mnie do generalizowania).
|
Zaden moj przewodnik, jestem daleki od glosowania na PiS, tak samo jak na reszte zlodziei z parlamentu. Jedynie uwazam, ze skoro mamy demokracje, to przestrzegajmy jej zasad. Na razie widzialem tlum ludzi popierajacych obecnosc krzyza, zadnych manifestacji za usunieciem go nie widzialem - wiec widac, ktora akcja ma poparcie. Uwazasz, ze jest inaczej? Apeluj o referendum ogolnonarodowe.
Mi tam ogolnie ryba, czy bedzie ten krzyz, czy nie. Jedynie denerwuje mnie tzw. polityczna poprawnosc i wszelkie bzdury typu "nam nie wypada", "beda sie z nas smiac", "swiat patrzy" itd. Nasze podworko, wiec robmy to, co chcemy, a nie co inni nam pozwola. Tak robia panstwa zachodnie i zalewa ich fala Muhammadow i innych ciapatych nierobów.