Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Chodziło mi o to, że w dzisiejszej polityce liczy się (co prawda to wina narodu, ale jednak) tylko PiS i PO. To jest nudne. Jak widzę artykuł o Palikocie, to już wiem, że czepia się PiSu. Jak widzę artykuł o europosłąch PiSu, to już wiem, że czepiają się rządu. Te dwie partie ścigają się w wyścigu niedorzeczności, ile tak można? Dlatego miałem nadzieję, że SLD (a raczej ich kandydat na prezydenta) będzie chociaż drugie w wyborach. Już zostawmy ich poglądy i założenia, ale przynajmniej coś innego od PO i PiS, którymi chce się już rzygać.
|
SLD tez takie dobre nie jest, bo patrzac na to, co mielismy ostatnio w kampanii - zajmowaloby sie sprawami in vitro, aborcji, antykoncepcji itd. co w sumie dla panstwa ma marginalne znaczenie.
Obiektywnie patrzac jedyne sensowne programy przedstawiaja partie, ktore nie maja swoich przedstawicieli w Sejmie.
Cytuj:
Tu się zgodzę połowicznie. Bo tak się składa, że spora ilość młodzieży mimo wszystko jest za PiSem (uważanie LK [i nie chodzi mi tu o lich kinga ] za świętego, czy swojego przewodnika to już inna bajka). Ogólnie to jest w kraju ta wojna polsko-polska. PiSowcy vs POwcy vs neutralni :|
|
Tylko to jest poparcie ukryte. Pojdz do statystycznej klasy/grupy w liceum/na studiach i powiedz, ze glosujesz na Kaczynskiego - jestem pewien, ze kilka osob zacznie szydzic, ze to zascianek, plebs, ciemnogrod itd. i jedyny sluszny kandydat to Tusk - pomimo tego, ze nie rozni sie praktycznie niczym.
Cytuj:
Agreed. Jedyna różnica jest taka, że w takim tvnie po prostu ci mówią, a ty to przyjmujesz. W kościele wola księdza to wola Boża.
|
To nie jest prawda. Duze grono osob tez "po prostu przyjmuje" to, co mowia w kosciele, sa tez tacy, u ktorych tvn24 leci 24h/dobe i jest traktowany jak wyrocznia.
Cytuj:
Popatrz. Komorowski (a raczej Tusk) chce usunąć krzyż. Widziałeś jaka fala nienawiści się na niego polała? Przez niektórych jest porównywany do Hitlera... Myślę, że po prostu nikt nie chce sobie brudzić rąk, bo chyba zgodzisz się, że mamy do czynienia z poważnymi fanatykami (mówię o tych spod krzyża). Imo z takimi nie warto dyskutować. Oni mają swoją własną "niezmienialną" prawdę.
|
Problem jest taki, ze jako przedstawiciel rzadu Tusk musi dyskutowac ze wszystkimi. Osobiscie tez uwazam, ze usuniecie krzyza spod palacu to dosc logiczne wyjscie, ale tez nic mi sie nie stanie, jak ten krzyz tam zostanie. Rozumiem tez, ze niektorzy traktuja to bardziej powaznie i osobiscie niz ja (moze dlatego, ze nie jestem fanatykiem kosciola, w przeciwienstwie do nich).