Skoro laptop jest nowy, istnieje możliwość, że nie istnieją do niego sterowniki kompatybilne z SuXP'em, więc zdecydowanie odradzam, a ogólnie wymiana Siódemki na SuXP'a czy Linuxa się nie opłaca. Visty nawet nie wspominaj. Zostaw taki jak masz, bo to najlepsza opcja (przecież nie będziesz specjalnie kupować wersji Ultimate). Wywal preinstalowany software, zwłaszcza ten, który jest trialowy (przykładem tu może być np. Norton Anti-Virus itd. itp.) i zastąp go darmowym, lub takim, na który cię stać
To tyle ode mnie. Ogólnie prawda jest taka, że aktualnie ŻADEN system nie dorównuje osiągom siódemki (i proszę dzieci XP'ka o nie wypowiadanie się jaki to on szybki i sprawny, bo to bzdury, gdyż sam miałem, używałem i wiem co można wycisnąć z jednego, a co z drugiego).
Windowsa Seven mam już dosyć długo i na razie nie miałem ani jednego przypadku niebieskiego ekranu, co w Viście było już sprawą naganną, a z XP'kiem zdarzało się od czasu do czasu. Zaznaczam, że to nadal ten sam PC'et, w którym niczego nie dokładałem, ani nie modyfikowałem (chodzi tu o hardware)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Roffing
Vista : lepsza grafa i dodatki dla kobiet /pisałem ze na nim pracowałem/ < I nic poza tym
XP : tam jak już ktoś stwierdził staruszek lecz SP3 mu trochę dodał młodości < Coraz mniej kompatybilnego oprogramowania
7 : nowe dziecko ma też błedy :/ < Nie sądzę, Siódemka nie jest żadnym nowym dzieckiem, to jest kompletny system bazowany na pustym jądrze, które niektórzy nazywają Vistą, zaznaczając fakt, że poprawiono w nim błędy występujące w Viście.
W domu mam 1 oryginalne systemy pudełkowe xp i pre instalowanego sevenke.
Jaką będę mieć wydajność xp i vista w tej konfiguracji co podałem? Czy będzie się ścinać windows? < Gorszą niż z Siódemką, wierz mi.
|