Cytuj:
Znasz wszystkich wyborcow PO i PSL? Z pewnoscia nie, wiec twierdzenie, ze "na pewno sa przeciw" jest falszywe. Ja natomiast swoje osady opieram na wypowiedziach w mediach, a takze pojawiajacych sie manifestacjach. Nic nie poradze na to, ze osoby popierajace usuniecie krzyza sa bierne.
|
To nie jest kwestia beirnosci. Przejzyj na oczy, reszta ludzi co sie nie wypowiada w domu oglada sceny z przed palacu i lapie sie za glowy.
My (bo ja do tej grupy naleze) chcacy usuniecia krzyza, nie myslelismy ze naprawde jest to konieczne abysmy wynosili nasza opinie na ulice. Dlaczego? Bo ten tlum fanatykow sprzeciwia sie decyzji podjetej i uzgodnionej ze wszystkich stron, i sprzeciwia sie decyzji w ktorej nie ma prawa glosu. Panstwo i rzad ma pelne prawo podjac decyzje o przeniesieniu krzyza, i tym glupkom nic do tego. Jest wolnosc opinii wiec wolno im otwarcie potepiac ta decyzje, ale zeby fizycznie sie sprzeciwiac i walczyc jest to nielegalne i przeciwne rzadowi. To tak jakby sejm przeglosowal ustawe o podwyzszeniu podatkow a ludzie dalej uparcie placiliby takie jakie byly. Nie jest to ich decyzja, i nic do gadania nie maja. Dlatego ta cala sprawa to farsa, a ludzie za usunieciem krzyza nie rozumieja dlaczego panstwo nie ma jaj i nic nie robi.
Cytuj:
Nalezy sie, bo to sa ich pieniadze, ktore przez kilkadziesiat lat przymusowo odkladali a i tak wiekszosc tej kasy zjadlo panstwo.
|
Lamia prawo, i sprzeciwiaja sie decyzji rzadu, oraz blokuja jego dzialanie. Sa to czyny karalne i jedna z kar jest grzywna. Moze grzywna w wysokosci emerytury. Wszystko sie da zrobic, moj drogi.
Cytuj:
Obiektywnie patrzac jedyne sensowne programy przedstawiaja partie, ktore nie maja swoich przedstawicieli w Sejmie.
|
Dlatego marzy mi sie mozliwosc wykopania ludzi z zycia politycznego, permanentnie. Wykopac tych starych wyjadaczy, ktorych geby ogladalismy przez ostatnie 30 lat, i zwolnic miejsce innym, nowym partiom, z nowymi pogladami i programami. Moze sie trafi jedna partia, krota faktycznie ma dobre pomysly i chce cos reformowac. Panstwo gdzie nie ma nowych pomyslow zostaje w zastoju.
Cytuj:
To nie jest prawda. Duze grono osob tez "po prostu przyjmuje" to, co mowia w kosciele, sa tez tacy, u ktorych tvn24 leci 24h/dobe i jest traktowany jak wyrocznia.
|
Moj ojciec mial TVN24 prawie cala dobe na ekranie. Mimo to on uwazal to za najlepszy program pod wzgledem komedii, i smial sie z prawie wszystkiego. A i tak co wybory uparcie glosowal na JKM.
Cytuj:
Swiata za bardzo nie obchodzimy
|
A ja pamietam tragedie z hala ktorej dach sie zawalil. Nie wspominajac juz o katastrofie smolenskiej calkiem niedawno. To byly historie dnia w wiekszosci mediow zagranicznych, wiec w sumie, obchodzimy. Z tym ze wiekszosc powaznych agencji wie ze sprawa krzyza to sztucznie rozdmuchane gowno, i tego nie rusza. Na szczescie sa media ktore nadal staraja sie pokazywac rzeczy WAZNE.