Zobacz pojedynczy post
stary 23-08-2010, 14:26   #256
ardax
Guest

Żarówka pfff....

Ad. 1
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shunner Pokaż post

[...] Apprentice Sheng [...]
Wydaje mi się że każdy RookStayer powinien iść tym krokiem. Jeśli jedyną drogą do mino maga jest magia to ktoś to musi spróbować...

Tyle że moim skromnym zdaniem, mino mag nie ma nic wspólnego z Spike sword'em...

Ad. 2

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shaven_Miwa Pokaż post

1. Na pewno można go zobaczyć na małej wysepce znajdującej się na rookgardzie (niedaleko wieży z 1 minotaurem).
2. Jedyny gracz który POSIADAŁ -czyli już nie posiada- jest Potty on Harmonia.
Sword znalazł się przez błąd gm-a który dał mu go przez przypadek (nie znam szczegółów).
3. Zaprzeczam wszelkim plotką ,które twierdzą że spike sworda posiadają wysokopoziomowi gracze typu Sunrise czy Crisne. Plotki te służą jedynie do promowania tych graczy.
4. Tak zwany quest na spike sworda na rookgardzie który powoduje zniknięcie SoF-a jest czystym wymysłem CipSoft-u. Służy jako następny intrygujący element układanki.
1. Prawda
2. GM uzasadnił to inaczej. Nie był to przypadek, dostał go gdyż był on "przyjacielem w realu" mastera... Aczkolwiek coś takiego miało miejsce.
3. Sunrise czy Crisne - czy majączy nie... to wiedzą tylko oni...
Druga sprawa to to, że na rooku nie ma przecież super EQ. Idąc tropem Shunner'a może przynajmniej minos byłby rozwiązany ale wiadomo, że gracz mało levelowy coś by takiemu bydlakowi zrobił. Tak więc nadzieja tylko w silnych graczach....
4. To żaden Quest. Jednakże mamy o tym to samo zdanie. Miecz znika tj. pod wodą ale czy to musi być od razu jakieś zadanie ? Wg. Mnie miecz został dodany tylko dla tego, aby miliony graczy mogli to, rozważać jak go zdobyć.

Reasumując :
Moim zdaniem Minos nie ma żadnego związku z spike swordem. Lecz jak wiadomo wszystko w losach odkrywców. Nie zawsze było tak jak teraz. Kiedyś nawet questy na rooku były nie znane... a ktoś je musiał odkryć. Gdyby nie Ci, którzy zadania odkryli i dokonali, teraz pewnie nie było by setek stron z opisami jak je przejść.... Tak więc cała nadzieja w ludziach gotowych na poświęcenia.

Hail!
  Odpowiedz z Cytatem