Zobacz pojedynczy post
stary 12-09-2010, 13:34   #514
poldek_p
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
@Ashlon tfu przejęzyczenie. Ja tego tak nie nazwałem, to były słowa JP II nie moje i odnosiły się do szyldu pod którym cała zabawa się zaczęła, czyli nawracanie Nowego Świata. A to co de facto zabiło indian, to sprawa wtórna.
Dlatego , nie nazywajmy tego mordem . Bo tak samo można nazwać mordem epidemie dżumy w Europie. A co do samych danych czyli ok 70 mln uśmierconych w przeciągu wieku, to bardzo wielu historyków uważa ,że te dane są totalnie zakłamane na potrzebę antykatolickiej propagandy. W tym samym czasie w najbardziej zaludnionym kontynencie czyli Europie żyło ponad 100 mln ludzi.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
Co do muzułmanów to wydaje mi się że nie leży problem w fakcie budowy meczetów i tak dalej, tylko w sile kultury (o ile w ogóle coś takiego jest). Brak asymilacji powoduje takie a nie inne efekty. Trzeba się zastanowić teraz jak to ominąć, można próbować tak jak Francja (laizacja państwa) a można próbować tak jak Australia (przymusowe rozbijanie gett, programy państwowe mające na celu po pierwsze naukę języka, po drugie historii państwa). Natomiast co należy zrobić, to usunąć poprawność polityczną. Teraz najbardziej w europie przejebane ma heteroseksualny biały mężczyzna o wyznaniu katolickim. Wszyscy pozostali są wspomagani przez prawo.
Prawda jest taka ,że i laicyzacja tylko wspomaga napływ islamu , bo natura nie lubi próżni. A ten program australijski to tylko bezsensowne wydawanie pieniędzy , bo co z tego ,że będą znać język i historie skoro mają gdzieś prawa ,które obowiązują w danym państwie.
Jedynym sensownym rozwiązaniem dla tej zaraz jest po prostu poobcinanie socjali i powrót to tych tradycji europejskich , które zrobiły kiedyś z Europy kontynent , który rządził światem.
Czyli wolność jednostki, indywidualność ,rywalizacja itd.

Takie coś nie tylko rozwiąże problem Islamu ale jeszcze dziesiątki innych problemów , zaczynając od emerytur kończąc na cenie bananów .
poldek_p jest offline   Odpowiedz z Cytatem