Zobacz pojedynczy post
stary 12-09-2010, 14:32   #518
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
@Ashlon tfu przejęzyczenie. Ja tego tak nie nazwałem, to były słowa JP II nie moje i odnosiły się do szyldu pod którym cała zabawa się zaczęła, czyli nawracanie Nowego Świata. A to co de facto zabiło indian, to sprawa wtórna.
Rozumiem, ale nadal uwazam, ze slowa te byly nastawione na pojednanie. Analogicznie, jakby do Nowego Swiata przyplyneli nie konkwistadorzy, tylko "zwykli" osadnicy to i tak przywiezliby choroby.

Cytuj:
Brak asymilacji powoduje takie a nie inne efekty. Trzeba się zastanowić teraz jak to ominąć, można próbować tak jak Francja (laizacja państwa) a można próbować tak jak Australia (przymusowe rozbijanie gett, programy państwowe mające na celu po pierwsze naukę języka, po drugie historii państwa).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poldek_p
Prawda jest taka ,że i laicyzacja tylko wspomaga napływ islamu , bo natura nie lubi próżni. A ten program australijski to tylko bezsensowne wydawanie pieniędzy , bo co z tego ,że będą znać język i historie skoro mają gdzieś prawa ,które obowiązują w danym państwie.
Jedynym sensownym rozwiązaniem dla tej zaraz jest po prostu poobcinanie socjali i powrót to tych tradycji europejskich , które zrobiły kiedyś z Europy kontynent , który rządził światem.
Czyli wolność jednostki, indywidualność ,rywalizacja itd.
Styl francuski nie przynosi jakichkolwiek rezultatow pozytywnych, a jedynie negatywne - czyli odejscie od wartosci europejskich przy jednoczesnym naplywie fundamentalistow islamskich (efekty znamy). Natomiast przyklad australijski jest godny uwagi o tyle, ze uczy jezyka - co jednak jest podstawa do integracji. Duza czesc islamistow w Belgii nie zna uzywanego tam jezyka, poslugujac sie arabskim!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus
Natomiast co należy zrobić, to usunąć poprawność polityczną. Teraz najbardziej w europie przejebane ma heteroseksualny biały mężczyzna o wyznaniu katolickim. Wszyscy pozostali są wspomagani przez prawo.
Sama prawda.