Zobacz pojedynczy post
stary 22-09-2010, 19:57   #12
Pney
Guest

Domyślny

Ja postaram się odnaleźć wszystkie błędy w tym poradniku.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossinus Pokaż post

Gdy przeczytałem poradnik pt. ,,Ogarniety poradnik dla sorcerera dla światów PVP dla niskich i średnich leveli.'' chciałem zrobić to samo tylko że dla knighta. Rycerzem można świetnie się bawić trzeba tylko wiedzieć gdzie i jak. Opisze wam tu expowiska bardziej i mniej znane oraz metody grania bardziej lub mniej znane.

Swordy (Miecze)
Bardzo łatwo dostępne i lekkie (wyjątkiem jest Berserker 130oz i Giant Sword 180oz)
Jak (lepiej pasowałby wyraz "Jeśli") trafimy na kogoś o dobrym sercu to i serpenta uda nam się dostać za darmo.

Serpent sword / Spike sword

Club (Obuchy)
Bardzo tanie i łatwe do zdobycia. War hammera może zlotować już 30lvl. Club ringi na 90% dostaniesz od znajomych za darmo bo im nie są potrzebne (czy to jest taka anegdotka?).

Axe (Topory)
Troche cięższe niż inne bronie lecz 20 czy nawet 50 capa dla knighta nie robi różnicy (zastąp to wyrazami "nie znaczy dużo").
Skille i mlvl.
Przeanalizowałem tylko początek bo nie mam sił na dalsze sprawdzanie tego poradnika.
Taka mała wskazówka, jeżeli piszesz poradnik na stronie to używaj polskich znaków we wszystkich słowach, które tego wymagają. Anglicyzmy typu "mlvl" lub "knighta" nie powinny być używane w polskich poradnikach, lepiej wyraz "rycerz" zastąpić wyrazem "wojownik", a słowo "mlvl" wyrazem "poziom magiczny" (wiem, że dużo ludzi tak pisze jednak jest to złe).
Nie będę czepiał się interpunkcji bo z nimi też nie jest najlepiej.

Kolor czerwony - anglicyzmy
Kolor czarny - ortografia
Kolor czarny, pogrubiony - składnia zdania

Poradnik jest przejrzysty i posiada dosyć dużo wskazówek ale z błędami już jest znacznie gorzej.
To moje zdanie o tym poradniku.
  Odpowiedz z Cytatem