Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Trapowanie to skutek uboczny słabości enginu gry, ciesz się że za to banów nie ma ...
A jeśli nie jesteś? Czekaj, aż wpadnie Ci ekipa 5-10 ludzi (co jest kuriozalne) i będzie Cię bezkarnie łoić samą przewagą liczebną ?
W normalnych grach umiejętności grają rolę, bo można doprowadzić do sytuacji w której jeden i drugi gracz mają względnie jednakowy start i w pojedynku wygra lepszy. W Tibii przez te wszystkie lata "PVP" ustabilizowało się w taki sposób, że trzeba abusować, napadać 10vs1 i wykańczać ekonomicznie, bo gra nie zapewnia możliwości sprawdzenia się w uczciwej walce.
|
Apropo tego ze ktos nie jest tym "Ronaldo PVP" jedyna rada - trenuj trenuj trenuj trenuj, bo samo to nic nie przyjdzie! chyba ze zima, ewentualnie mozesz dolaczyc do "gromady huliganow" albo 120zl i przenies postac na swiat NPVP tam nikt Cie nie zaatakuje. Jezeli ktokolwiek zawiera glos apropo pvp znaczy ze zabijal innych graczy a jezeli nie to prosze powiedziec mi czemu ktos gra na serverze PVP skoro jest on taki zly...? Skoro grales na servie pvp to zabiles jakiegos gracza i nie zawsze bylo to sprawiedliwe, lecz jezeli nie zabijales to po co tam grasz!? Levele questy hunty? - zapraszamy na NPVP. Bo jezeli ktos gra na serverze PVP znaczy ze godzi sie z PA innych graczy, gdyz prawie juz rok ma okazje na zmiane servera na NPVP
Na koniec dodam do tych z "czystym" sumieniem. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie"
Tibia nie jest gra zrecznosciowa wiec trapowanie nie jest skutkiem ubocznym lecz przewidzianym pomyslem na gre, ktora gracze wykorzystali jako taktyke w walce. Text typu "w normalnych grach"... tibia nie jest normalna gra, mozesz zawsze zagrac w swoje normalne gry. Mowisz o napadaniu 12 vs 1... Powiedz mi po co sa takto gildie i po co wprowadzili mozliwosc zabijania graczy skoro walka 1 vs 1 nie ma sensu i czasem jest wrecz niemozliwa? Jest to gra MMO wiec zawsze sa jakie przyjaznie uklady itd itp.
Nie moja wina ze ten odosobniony przypadek zostanie napadniety. Taka smutna historia ze chce mi sie plakac. Biedny chlopak napadniety przez bande dzieciakow :<
Kazdy ma swoje zdanie i nie staraj sie usprawiedliwiacz czynow CipSoftu bo kazdy update przynosi pozytywy jak i negatywy. W moim przypadku widze wiecej negatywow (jak wiekszosc graczy PVP)