Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koxiu
Tibia nie jest gra zrecznosciowa wiec trapowanie nie jest skutkiem ubocznym lecz przewidzianym pomyslem na gre, ktora gracze wykorzystali jako taktyke w walce.
|
To jest skutek uboczny tego, że to gra 2D i ze względu na engine w ogóle istnieje możliwość zablokowania komuś możliwości poruszania się.
Cytuj:
Powiedz mi po co sa takto gildie i po co wprowadzili mozliwosc zabijania graczy skoro walka 1 vs 1 nie ma sensu i czasem jest wrecz niemozliwa?
|
Cipsoft zawsze zadziwiał "logicznością" designu pierwszej wersji gry, więc odpowiedź brzmi "nie mam pojęcia".
Cytuj:
Kazdy ma swoje zdanie i nie staraj sie usprawiedliwiacz czynow CipSoftu bo kazdy update przynosi pozytywy jak i negatywy. W moim przypadku widze wiecej negatywow (jak wiekszosc graczy PVP)
|
Zdaje się, że już zdążyłem napisać coś na temat "swojego zdania". W skrócie - nie wszystko w tym temacie podlega dyskusji, więc w pewnym momencie możesz się po prostu obiektywnie mylić, a nie mieć inną wizję sytuacji. Poza tym ja nie usprawiedliwiam Cipsoftu, bo ani nie mam w tym żadnego interesu, ani nie uważam tego za stosowne biorąc pod uwagę niekompetencję jaką ta firma się wykazywała i nadal wykazuje. Po prostu mierzi mnie ciągły płacz na forum bez żadnego logicznego uzasadnienia, tudzież osądy wydawane przez ludzi którzy nie są w stanie ogarnąć sensu funkcjonowania gry nawet w minimalnym stopniu.
Stąd np. tysiące dzieciaków dałoby się pociąć w obronie tezy, że Tibia 7.6 była zbalansowana, co jest kuriozalne.