Zobacz pojedynczy post
stary 03-10-2010, 17:13   #582
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Prawdziwy cel istnienia dopalaczy w ogole nie zmienia faktu, ze stosowanie sie do tego, co napisane jest na opakowaniu gwarantuje ci 100% bezpieczenstwo. Innymi slowy - bierzesz to na wlasna odpowiedzialnosc.
OFC, ale co w takim razie z otoczeniem? Każde uzależnienie kończy się niebezpiecznie dla społeczeństwa. Dlaczego nie reagować, gdy takich uzależnień przybywa?
Czy może czekać, aż stanie się to problemem na dużą skalę i dopiero zareagować? A potem mówić "Mądry Polak po szkodzie"
Nie reagują - źle
Reagują - źle
I weź bądź tu mądry

Cytuj:
Spoko. Ja nie mam (wielu) bliskich osób.
Ale zawsze jakichś masz. I nie wiesz jak sprawa będzie z tym wyglądać w przyszłości. Oczywiście łatwo jest nie reagować, bo obecnie to ciebie nie dotyczy. Ale nawet powstał wiersz na ten temat - ot przytoczę.
Cytuj:
"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."
Wprawdzie wiersz nawiązuje do innej kwestii, ale jego wydźwięk jest nazbyt oczywisty i idealnie pasuje.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem