Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
OFC, ale co w takim razie z otoczeniem? Każde uzależnienie kończy się niebezpiecznie dla społeczeństwa. Dlaczego nie reagować, gdy takich uzależnień przybywa?
|
Moje cpanie nie jest w zaden sposob niebezpiecznie dla spoleczenstwa. Pracuje, studiuje, cpam za swoje, a wybryki typu bojki zdarzaja mi sie tylko po alkoholu.
Wiec moj nalog nie powinien obchodzic ani ciebie ani rzadu.
Znasz zasade, ze "chcacemu nie dzieje sie krzywda"?
Widzisz, to co ludziom najbardziej szkodzi to glupota, na ktora cierpi 3/4 spoleczenstwa. Zakazmy glupoty.
Cytuj:
Czy może czekać, aż stanie się to problemem na dużą skalę i dopiero zareagować? A potem mówić "Mądry Polak po szkodzie"
Nie reagują - źle
Reagują - źle
I weź bądź tu mądry
|
Amfetamina, marihuana, mdma sa nielegalne i co? Kupisz je jeszcze latwiej niz dopalacze, bo diler nie sprawdz dowodu osobistego a i sprzedajacych jest wiecej (na kazdym osiedlu co najmniej kilkanascie osob diluje).
Poczytaj o prohibicji alkoholowej w USA, poczytaj o wspolczesnym rynku narkotykow i sam stwierdz, czy delegalizacja daje jakiekolwiek korzysci.
Cytuj:
Ale zawsze jakichś masz. I nie wiesz jak sprawa będzie z tym wyglądać w przyszłości. Oczywiście łatwo jest nie reagować, bo obecnie to ciebie nie dotyczy. Ale nawet powstał wiersz na ten temat - ot przytoczę.
|
Delegalizacja w niczym nie pomoze dzieciom, na ktore rodzice maja wyjebane i niczym sie nie interesuja.
Ogolnie twoje poglady sprowadzaja sie do tego, ze ty wiesz najlepiej co jest dla ludzi dobre, ty chcesz sterowac ich zyciem, a pojeciem takim jak "wolnosc" gardzisz.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
Jakby wprowadzili zapis, ze osoby pod wplywem srodkow odurzajacych musza same zaplacic za taki zabieg, a nastepnie kilka rodzin musialoby wylozyc ciezka kase, zeby wyleczyc gowniarza, to moze inni zaczeliby sie bac.
|
Kazdy ubezpieczony pacjent ma prawo do leczenia, nie wazne czy sie nacpal, czy polamal sie skaczac na glowke.
Skoro ubezpieczenie ma oplacone ubezpieczenie to juz zaplacil za leczenie.
Chyba, ze chcesz stosowac represje wg wlasnego widzi mi sie i kazac placic ludziom dwa razy.