Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
Słyszałem Paktofonike (Kinematografia) i kilka innych plyt hip hopowych
a jakże...tylko że skoro upieracie sie tak ze tam leci "gówniany" hh , to dlaczego jest popularny? Skoro utrzymujesz że w oczach fanów hh , mezo peja itp. to jest shit,to chyba nie znajdowalby się w czołówce na polskiej liscie...
no dziwne , skoro nie lubisz w hh jak to napisałem
bo w co drugiej piosence jakis cfaniak ubrany w ciuchy za 1000 zł +
nabija się z jakieś grupy społecznej.Przykład? "To my polacy" czy jakos tak
koleś może traktuje to jako żart, ale niektórzy mogą czuć sie urażeni.
Drugi przykład:"Suczki" czy jakoś tak: koleś nabija się z młodych dziewczyn , porównując je do dziwek. To tylko dwa przykłady , z TV . Gdybym miał wybrać jeszcze kilka z płyt , to napewno znalazłoby się jeszcze kilka "perełek"
I HH to prawda? Która ma nam otworzyć oczy? Która ma nas nauczyć żyć?
Dziękuję za taką nauke.
|
Co do "Szuczek" to sie zgadzam z taba ze ta piosenka moze obrazac wiekszosc dziewczyn.Ja sie tym czalkowicie zgadzam.
Co do piosenki "To my Polacy" nie zgadzam sie z twoja opinia.Wydaje mi sie piosenka swietnie oddaje polskie realia.Wiem ze tekst sie moze komus nie podobac ale to tylko piosenka.
Pytasz sie takze dlaczego taka duza popularnosc ma mezo i peja???Bo zaponowala moda na HH a wyczej wymienieni potrafili trafic w gusta slluchajacych HH i takaze dlatego ze starei dobre grupy sa nieaktywne.
Ps.Dzieki tej dyskusji postanowilem posluchac paru plyt metalowych.Mam jedno pytanie:
Ktore zespoly maja najlepsze piosenki dla poczatkujacych

???