Zobacz pojedynczy post
stary 22-10-2010, 20:43   #1
Charin
Użytkownik Forum

Charin's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2007

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Antica
Domyślny Klimat. RPG. Przemyślenia o życiu?

Witajcie waszmościowie!
Jak widzicie otaczający nas świat wypełnia srom, hańba, chamstwo i parę innych niezbyt miłych rzeczy. Koniec zbliża się wielkimi krokami! Dlatego proponuję każdemu, który jeszcze chce utrzymać klimat tą kompanię! Zbierzemy się na Antice, najstarszej znanej nam rzeczywistości. Nakreślimy tam plany budowy własnego świata. Może kiedyś los da nam szansę go stworzyć. Jednak żyjemy dniem dzisiejszym, więc postaram się zebrać jak największą kompanię i utrzymać chociaż na chwilę dłużej klimat.

Pamiętam swój początek. Miasta pełne ludzi. Venore. Przed depozytem stały tłumy ludzi. Zbierałem słaby ekwpinuek. Zebrałem gildię. Rozpadła się. Zostało kilku. Zmiana światów. Znowu gildia. Znowu rozpad. Klolejna zmiana. Najdłużej zostaliśmy na Askarze. Przerwa. Powrót. I z każdym kolejnym krokiem zdawało mi się, że klimatu jest coraz mniej. Graczy też jest coraz mniej. Kiedyś 30 tysięcy graczy "online" było cały czas. Teraz? Może jak budzi się Brazylia. Powolna śmierć tibi dobija mnie. Uprzytamnia mi, że wszystko przemija. I nie zawsze z czasem dobra pamięć zostaje dobrą pamięcią. Teraz Tibia jest wyśmiewana.

Nie przenośmy więc spraw życia codziennego do Tibi! Grajmy w nią, że tak to ujmę "pełnym sercem". Włączam tibię. Loguję na rycerza. Chcę zachowywać się jak niezbyt rozgarnięty napakowany zabijaka. Nie mogę, bo wszędzie ludzie używają nowoczesnych zwrotów, mówią o "rlu", niszczą klimat. Życie prawdziwe mamy cały czas. Dlaczego więc musimy niszczyć ten klimat gry? O to właśnie chodzi, żeby na ten czas zapomnieć o prawdziwym życiu. Nie mamy okazji wybrać gdzie i kiedy się urodzimy, ale mam okazję zmienić to jak żyjemy. Stare powiedzenie. Interesuje mnie część pierwsza. Żyjemy w czasach nowoczesnych, tego nie zmienimy. Ale możemy stworzyć iluzję innych czasów-w grach, książkach, filmach. Czasem nawet w życiu. Dlatego chcę zebrać taką klimatyczną hałastrę.

Aby wstąpić do naszej kompanii, musicie poznać kilka ważnych informacji i zasad:
* Należy przygotować się na duże "waste". Jak gramy palladynem, to nie rzucamy "spearami" tylko walczymy łukiem lub kuszą.
* Mówimy w typowym języku RPG, unikamy zwrotów nowoczesnych
* Nie "expimy" samotnie, tylko w grupach, za to na silniejszych potworach. Początkowo będą to gobliny z wzgórz Fermour. Cóż pieniądze na silniejsze potwory z czegoś muszą się wytrzasnąć. Poza tym pomożemy naszym łucznikom!
* Prawdopodobnie kupię konto premium, więc jeśli zbierze się nas siła, to wykupię "gh", a raczej willę na Fibuli. To teren bezpieczny, bo pod kontrolą najemników (Gildia Mercenaries)
* Nie zakładamy kont. Jak już uzbieram w różnych tematach ludzi, to zrobię ankietę, czy lepiej mieć w imionach taki sam przydomek, czy po prostu napisać je normalnie.
* O imionach postaci jest jedna bardzo ważna rzecz. Mają być rpgowe. Nie przyjmuję żadnych "Askara Pal" "mietek pogromca" "Naruto Okinata" "Shakira" itp. itd. Propozycje składać w tym temacie
* Temat istnieje na 2 forach, może dorobię na większej ilości. No cóż ludzi z klimatem dostatku u nas nie zaznasz.
Charin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.