Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2010, 22:29   #262
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
Vladimir wcale nie jest takim koksem, który niszczy 75% wszystkich postaci w walce solo. Dużo zależy od przeciwnika. W szczególności problematyczne są postacie z możliwością ataku na dystans (duży dystans), bo Vładek musi bardzo blisko podejść. Ci, którzy zdają sobie z tego sprawę*, stosują taktykę "uderz i cofnij się". Za wiele im nie zrobisz, poza wpadnięciem na kamikaze, ale to dość ryzykowne posunięcie.
Powiem ci tak - Vlad many nie potrzebuje + ma 'wbudowanego' life steala, ew. niektorzy dokupuja sobie wiekszy poprzez przerozne itemy, no i ma spoooro hp i nie taki slaby damage - co przerzuca sie na to, ze nie bijac najmocniej moze bez problemu zjechac druga postac w 1v1, bo ta druga po prostu nie zdazy go dobic z powodu duzej ilosci hp. Nie musi rowniez wracac do bazy w fazie poczatkowej gry z powodu tego life steala, co moze byc kluczowe w przewadze po 12 lvlu (imo ta gra 12-18 ma najwieksze znaczenie - wyrobienie przewagi i rush, bo gdy przeciwnicy sie zrownaja na 18 lvlu gra sie wyrownuje). Gralem bodajze przedwczoraj Miss przeciwko Vladkowi - oslabiona MF za 6.3k jest teraz doslownie gowno warta, bawilem sie pare razy w "walke" z Vladkiem gdy mielismy po 18 lvlu i mniej wiecej rowno kasy - ma za duzo hp, mimo, ze mialem kolo 250 atk nie moglem mu nic zrobic w dosc krotkim czasie. Ja grajac Miss i nie dokupujac zadnych specjalnych beltow czy czegos mam 2k hp + slaby def (czyt. papier) i na solowce z Vladkiem nie mam szans, moge tylko i wylacznie zsolowac inne papiery. Sprawa ma sie inaczej w postaciach z wieksza iloscia def czy hp, dosc trudno mu bylo cos zrobic samemu, ale polaczenie Vladek + jakakolwiek inna postac to coz..

A ta twoja taktyka "uderz i cofnij sie" jest skuteczna w kazdej grze, gdzie jestes w linii postacia dystansowa vs walczaca z bliska. Po troche, po troche i lejesz goscia, a w dobrej chwili stun czy exhaust i kolesia nie ma. A do tego ten w/w life steal i brak many, nawet jesli ktos ciebie pocisnie skonczy mu sie mana, a zanim wroci z bazy zregenerowany to ty juz masz full hp i 2 lvle wiecej (chcialbym widziec mine przeciwnika :)).
robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem