Zobacz pojedynczy post
stary 28-10-2010, 15:50   #31
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rumb Pokaż post
Nie mam do was pytań, jesteście tak zdziecinniałą bandą idiotów że już nawet nie jest mi was żal. TO JEST SMUTNE, tak SMUTNE. Wasz iloraz inteligencji stacjonuje gdzieś między gównem a trawą, a wasze argumenty przeciwko fleszowemu klientowi są tak beznadziejnie głupie i bez sensu że w pewnej chwili chciałem wyjąć klamki z drzwi w domu i obłożyć ściany materacami bo poczułem że wariuje.

Tak, tak jak w WoWie, Metinie, Knight Online, Kal Online i w każdej innej ucywilizowanej grze mmo. To może tak...
"Wszystko okej, ale czy w nowym need for speed jeździ się samochodami? o.O"
A może tak:
"Wszystko okej, ale czy w Dragon Age walczy się mieczem i do wyboru są klasy takie jak warrior, rogue czy mag? o.O"
Nadal nie dotarło? To są standardy, tak jak 4 koła w samochodzie czy wspomniane klamki w drzwiach. Są po prostu niezastąpione. I może teraz was trochę zdziwię - ale te "co to za ikonki" nie pojawiły się po raz pierwszy w WoWie. Ha! I co? Zdziwieni? Ja sam widziałem je po raz pierwszy w Knight Online i założę się że były już w kilku innych grach. Kiedy pierwszy raz odpaliłem WoWa i zobaczyłem "co to za ikonki" moja reakcja była podobna do waszej teraz, ale byłem tylko głupim dzieckiem bez przyszłości. A wy powinniście mieć nieco więcej rozumu ,bo ja wychowywałem się na internecie 56kbps po 3,50zł za godzinę ,a swoją widzę o grach czerpałem z gazet.

Grałem w WoWa dość długo, mam 3x 80lvl i trochę progressu za sobą i uwierz mi- Nawet przy jednej sekundzie cooldownu ten "efekt graficzny" jest widoczny i bardzo pomaga. W tej chwili w Tibii większość graczy na ślepo wali w hoty, aż spell zadziała co te dwie sekundy. Ja np. exori sana odpalam równo co 2 sekundy, a "efekt graficzny" zapełniającego się koła mam w głowie. To jasne że czasem spell nie wchodzi gdy pomylę się o setne części sekundy i dlatego uważam że wprowadzenie widocznych hotów na ekranie jest pomysłem genialnym.

Wciąż (i niestety) będzie można używać starego nie-fleszowego klienta, a za to fleszowego będzie można używać albo w przeglądarce, albo będzie można go pobrać na kompa, tak ja to jest np. w Minecrafcie. A co do przypadkowego zamknięcia przeglądarki, będzie to pewnie tak samo prawdopodobne jak przypadkowe zamknięcie Tibii teraz.

Argumenty - kompletny brak argumentów. Niby dlaczego ba być "najgłupszym co może być" (litości...)? Teraźniejszy interfejs daje klimat tej grze? Co ty pleciesz? Jaki klimat? Interfejs gry nie zmienił się od wielu lat i po prostu się do niego przyzwyczaiłeś.

I teraz najlepsze:

BUAHAHAHAHA
Skrajna głupota, weź tabletki, usiądź w koncie i przemyśl co wygadujesz. Wiecie co będzie? NIC. Z początku przybędzie wielu starych graczy, a po wyłączeniu starego klienta (o tak, to na pewno nastąpi bo jest kompletnie nierozwojowy) odejdą boty na jakiś czas (aż ktoś stworzy nowego bota do flasha, co długo nie potrwa). I tyle.

Pozostaje powiedzieć jeszcze coś o sterowaniu WSADem, bo chyba nie widzicie że to ratuje sterowanie w Tibii. Jak to już kiedyś napisałem w poradniku do x-mouse button, do Tibii potrzeba 3 dłoni.
1 na myszce,
2 na kursorach,
3 na hotach.
Tylko mi nie wyskakujcie że kciukiem sterujecie strzałkami ,a resztę palców macie na F9-F12 i nie plećcie głupot że to jest wygodne.
Sposobów gry jest kilka i większość graczy radzi sobie z tym na kilka sposobów. Jeden już opisałem. Drugi to zmienianie rąk, tzn. gracz co chwila przekłada rękę z myszki na hoty i odwrotnie. Co również jest piekielnie niewygodne. Kolejnym sposobem są boty, ale nie mam nawet zamiaru się wypowiadać na ten temat, bo zwyczajnie nie polemizuję z botami. Dla mnie - nie mają prawa głosu.
Ja poradziłem sobie dokładnie tak jak cipsoft to zaproponował. Z tą różnicą że musiałem używać dodatkowego oprogramowani. Dzięki X-mouse button mam zbindowaną exurę, exurę san i exori san pod dodatkowe przyciski myszy. A dzięki G-hotkey już dawno poruszam się za pomocą WSADu, a pod przyciski takie jak Q, E, R, F, C, V, Z, X, 1, 2, 3, 4, 5 mam zbindowane inne spelle + jeszcze kombinacja tych klawiszy z Shiftem pozwala na bardzo komfortową rozgrywkę nawet druidowi z kilkoma blokerami do siochania.

Fajnie. Jesteś geniuszem, twoja inteligencja przewyższa każdą inną.
Jednak teraz posłuchaj, bo smutek to mnie ogarnia jak czytam te twoje żałosne wypociny.

Nowy klient.

Zacznę od twojego głupiego komentarza, że nowe ikonki są takie jak w każdej innej ŻAŁOSNEJ grze MMORPG 3D.
Właśnie, dlatego mimo grafiki 2D Tibia przeżyła tyle lat mając taką konkurencję ze strony gier 3D.
Była prosta i łatwa, bez wielkich fajerwerków, a teraz? Zaczyna się sprowadzać do poziomu takich słabych gier jak WoW, Lineage i cały ten syf.
Gry, które są przebajerowane, a banda takich palantów jak ty i cała ta reszta która w to gra daje się na to nabrać, marnuje wielkie pieniądze, tylko po to żeby sobie pograć w "superaśną" gierkę z fajnymi bajerami. Kiedyś Tibia zastępowała nam GG, tleny itd. każdy kto grał miał łatwy dostęp do drugiej osoby, wszystko było szybko i prosto. Nowy klient będzie to ogarniczał, tak jak to wygląda w grach 3D, gdzie każdy myśli tylko o wbijaniu poziomów, bez jakiejkolwiek chęci poznania nowych ludzi, a o to chodziło kiedyś w Tibii. Zawsze traktowałem to jako możliwość dobrej zabawy i poznania ciekawych osób, teraz Tibia wchodzi w świat tzw. komercji internetowej, czyli po Polsku, wchodzi w świat gier z bajerami, takich jak WoW, Lineage czy Silkroad, a to co było siłą Tibii odchodzi w niepamięć i tak jak kiedyś grało 60000 osób, będzie grało 20000 i właśnie taki będzie efekt zmiany klienta.

Następnie, hotkeye.

No, najlepiej w ogóle zróbmy żeby postać sama atakowała, tak jak to ma miejsce przy użyciu botów. Nie dość, że są HotKeye, które kompletnie zniszczyły Tibię, to jeszcze teraz ma być kolejne ułatwienie, bo biedne dzieci nie potrafią sobie wyczuć momentu użycia czaru. Jesteście żałośni.

Okienko, przeglądarka i te inne tam twoje "argumenty"

Widziałeś kiedyś zamknięte przez przypadek okienko Tibii? Ja nie, a gram 8 lat.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale naciskając na krzyżyk w okienku Tibii pokazuje Ci się jeszcze na środku ekranu prostokącik z tym czy chcesz się wyglogować, kompletnie wyłączyć okienko, czy cofnąć. Trzeba być kompletnym mongołem, żeby zrobić coś przypadkiem w Tibii. OMG!

Interfejs

O to w tym wszystkim chodzi. Interfejs jest świetny, zawsze był.
Teraz będzie jakieś gówno, które nic nie wniesie, a tylko zaszkodzi, bo duża większość starych graczy po prostu odejdzie. To tak samo jakby teraz w WoWie wprowadzić samoloty i karabiny. Każdy kto gra w WoW'a jest do niego przyzwyczajony i każda wielka zmiana go zniechęci. Ludzie są pamiętliwi i łatwo się do czegoś przyzwyczajają.

Sterowanie WSAD

Możesz mi powiedzieć jak to ratuje sterowanie Tibii?
Dalej będziesz musiał używać 3 dłoni, jeżeli chcesz naprawdę ogarniać.
Jakoś nie wyobrażam sobie, że lewą ręką biegniesz, zatrzymujesz się i wciskasz hotkeye, trochę to dziwne, nie uważasz? Przyciski od F1 do F12 są tak rozstawione, że nie ma znaczenia gdzie byłoby sterowanie i tak będziesz musiał używać 3 dłoni.

Ogólne podsumowanie

Nikt ze starych graczy nie wróci. Stary gracz, to taki, który pamięta czasy Tibii do wersji 7.6. Takich jest już niewielu, większość tych H-Lvlowych graczy to wytwory botów, nowych "cudownych" aktualizacji, przez dzieci spearów, do napierdzielania w hotkeye, po nowe potiony i potężnego druida, chociaż miała być balansacja profesja. I tak jak kiedyś było tak jak powinno być, czyli rycerz był tankerem, druid uzdrowicielem, mag shooterem, a paladyn shooterem i czasami blokerem, to teraz to nie ma znaczenia, bo nawet mag może zblokować Orshabaala i inne bossy, jak tylko ma dobrą ekipę.

Nowy klient to kolejny krok ku upadkowi Tibii, który zbliża się wielkimi krokami.
Z każdym UPdatem jest co raz gorzej, nowe tereny takie jak Yalahar czy Zao, to kompletne nieporozumienie, a nowy system PvP to nawet przemilczę, bo to już kompletna kompromitacja CIP Softu. Wejdzie Flesz, odejdzie wielu graczy.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline