Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow
Fajnie. Jesteś geniuszem, twoja inteligencja przewyższa każdą inną.
|
No, na pewno Twoją...
Cytuj:
Nowy klient.
Zaczyna się sprowadzać do poziomu takich słabych gier jak WoW, Lineage i cały ten syf.
Gry, które są przebajerowane, a banda takich palantów jak ty i cała ta reszta która w to gra daje się na to nabrać, marnuje wielkie pieniądze, tylko po to żeby sobie pograć w "superaśną" gierkę z fajnymi bajerami.(...) a to co było siłą Tibii odchodzi w niepamięć i tak jak kiedyś grało 60000 osób, będzie grało 20000 i właśnie taki będzie efekt zmiany klienta.
|
Zaiste, czyli 12 milionów graczy która regularnie płaci za WoWa około 10 euro miesięcznie to nie jest zasługa tego "prze bajerowania" ? A co do zmniejszenia się ilości graczy, jestem w stanie się założyć że będzie wręcz przeciwnie. Liczba graczy wzrośnie.
Cytuj:
Następnie, hotkeye.
No, najlepiej w ogóle zróbmy żeby postać sama atakowała, tak jak to ma miejsce przy użyciu botów. Nie dość, że są HotKeye, które kompletnie zniszczyły Tibię, to jeszcze teraz ma być kolejne ułatwienie, bo biedne dzieci nie potrafią sobie wyczuć momentu użycia czaru. Jesteście żałośni.
|
Bo już widzę jak podnosisz speary ziemi, albo ręcznie atakujesz runami... btw. hotkeye zniszczyły tibie?! Co za bzdura, to tylko dzięki nim większość graczy jeszcze gra.
Cytuj:
Okienko, przeglądarka i te inne tam twoje "argumenty"
Widziałeś kiedyś zamknięte przez przypadek okienko Tibii? Ja nie, a gram 8 lat.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale naciskając na krzyżyk w okienku Tibii pokazuje Ci się jeszcze na środku ekranu prostokącik z tym czy chcesz się wyglogować, kompletnie wyłączyć okienko, czy cofnąć. Trzeba być kompletnym mongołem, żeby zrobić coś przypadkiem w Tibii. OMG!
|
Ahahahahaa, zlałem się jak to przeczytałem... Wiesz co to jest Ironia? "A co do przypadkowego zamknięcia przeglądarki, będzie to pewnie tak samo prawdopodobne jak przypadkowe zamknięcie Tibii teraz." Weź to przeczytaj kilka razy i się zastanów głównie za tym co jest po przecinku. "Tak samo prawdopodobne" nie oznacza "bardzo prawdopodobne". Przypadkowe zamknięcie okna tibii było niemalże niemożliwe właśnie dzięki temu komunikatowi jaki wyskakuje i zapewne taki sam komunikat będzie się pojawiać w fleszowym kliencie. Czytanie ze zrozumieniem... Nie uczyli Cię tego przed maturą?
Cytuj:
Interfejs
O to w tym wszystkim chodzi. Interfejs jest świetny, zawsze był.
Teraz będzie jakieś gówno, które nic nie wniesie, a tylko zaszkodzi, bo duża większość starych graczy po prostu odejdzie. To tak samo jakby teraz w WoWie wprowadzić samoloty i karabiny. Każdy kto gra w WoW'a jest do niego przyzwyczajony i każda wielka zmiana go zniechęci. Ludzie są pamiętliwi i łatwo się do czegoś przyzwyczajają.
|
Nie masz bladego pojęcia o WoWie... Po co w ogóle się na ten temat wypowiadasz. Obejrzyj choć kilka filmów z youtube a przekonasz się że niemal każdy ma inny interfejs. To zasługa tego że każdy sam może sobie go skonfigurować jak tylko chce. Możesz sobie nawet walnąć zielonego penisa przez środek zamiast paska hp. A tak swoją drogą... samoloty w WoWie już są... Karabin zresztą też, aczkolwiek raczej nazwałbym go strzelbą, choć niektóre wyglądają jak rodem z kosmosu.
Cytuj:
Sterowanie WSAD
Możesz mi powiedzieć jak to ratuje sterowanie Tibii?
Dalej będziesz musiał używać 3 dłoni, jeżeli chcesz naprawdę ogarniać.
Jakoś nie wyobrażam sobie, że lewą ręką biegniesz, zatrzymujesz się i wciskasz hotkeye, trochę to dziwne, nie uważasz? Przyciski od F1 do F12 są tak rozstawione, że nie ma znaczenia gdzie byłoby sterowanie i tak będziesz musiał używać 3 dłoni.
|
Hahaha, po raz kolejny doprowadzasz mnie do śmiechu. W nowym kliencie wszystkie klawisze będą w pełni konfigurowalne. Hoty to już nie będą od F1 do F12 ale pod każdy klawisz będziesz mógł sobie zbindować dowolny czar czy też runę/potiona. I wcale nie będziesz musiał sobie ustawiać WSAD do chodzenia. Równie dobrze będziesz mógł sobie skonfigurować np. UHJK do tego.
Cytuj:
Ogólne podsumowanie
Nikt ze starych graczy nie wróci. Stary gracz, to taki, który pamięta czasy Tibii do wersji 7.6. Takich jest już niewielu, większość tych H-Lvlowych graczy to wytwory botów, nowych "cudownych" aktualizacji, przez dzieci spearów, do napierdzielania w hotkeye, po nowe potiony i potężnego druida, chociaż miała być balansacja profesja. I tak jak kiedyś było tak jak powinno być, czyli rycerz był tankerem, druid uzdrowicielem, mag shooterem, a paladyn shooterem i czasami blokerem, to teraz to nie ma znaczenia, bo nawet mag może zblokować Orshabaala i inne bossy, jak tylko ma dobrą ekipę.
|
Kolejny stek bzdur... Nie wiem skąd ty masz taką wybujałą wyobraźnie do wymyślania takich bzdet. Na dzień dobry rzucasz kłamstwem bo już moich 2 kolegów zadeklarowało że wróci zaraz po wejściu nowego klienta, a 2 to więcej jak "Nikt". Ja pamiętam czasy 7.3 i jakoś nie czuję się specjalnie wyróżniony i za żadne skarby nie chciałbym aby Tibia cofnęła się do tamtych czasów. Co do balansacji profesji, to wydaje mi się że jakieś kroki i to nie małe cipsoft poczynił w tą stronę. Skoro taki z Ciebie stary wyjadacz Tibijski to może opowiesz jak to fajnie było bić Cyklopy na 130lvl knightem bez większych perspektyw na przyszłość. Albo jak to wspaniale było paść 100 sorcem na dragu tylko dlatego że zachciało mu się walnąć 4x fire wave w ciągu 2 sekund. A przypominam że kiedyś nie można było się leczyć i naraz atakować runami czy z exori vis. A może też przypomnisz jak to słynny MDW expił na demonach zmiatając je 4 sd'kami. Mmmm, tak wspaniałe czasy... Tibia dawno by upadła gdyby ktoś tego szybko nie poprawił. Więc nie mów że nie było balansacji profesji. A poza tym, WTF is "tankerem"? o.0
Więcej już nie komentuje bo zaraz zrobi się mega flame.
Ja uważam że flash klient to najlepszy pomysł na jaki wpadł cipsoft kiedykolwiek. Tym bardziej że pożegnamy się na jakiś czas z botami.