Zobacz pojedynczy post
stary 30-10-2010, 20:09   #278
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Czasami warto, np Janna, którą wszyscy tak chętnie budują pod AP, świetnie sprawdza się jako secondary tank. Chalice of Harmony + Mercury's Treads + Aegis of the Legion + Frozen Heart (Brain?) to świetny survival push build, który wraz z Clarity i Teleport pozwala siedzieć na lane praktycznie non-stop. Raz, mając junglującego Warwicka w teamie, grałem na lane przeciwko dwóm przeciwnikom i zniszczyłem im samemu dwa turrety na top, gdy mój był nawet nie draśnięty. Howling Gale po prostu miażdży minionki bez dodatkowego damage'a z AP, a jego zasięg pozwala trzymać Jannę z dala od przeciwników. No i tarcza + ulti, które w połączeniu z survival itemkami czynią Jannę NIEŚMIERTELNĄ (6 gier pod rząd miałem staty x/0/x). Świetny champion, naprawdę polecam.
Janna to cudo, ale nie lubię nią grać, bo wtedy zbyt wiele zależy od randomów. Janną możesz naprawić błędy swojej drużyny, ale nic ponadto. Semi tank na niej to coś pięknego. Disable na całą linię minionów to też świetna rzecz. No i daj tarczę na carry, to jest rzeź. Można jeszcze się sflashować przed opp team i zainicjować walkę, ale to już wyższa szkoła jazdy.