Zobacz pojedynczy post
stary 31-10-2010, 00:13   #10
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sheltem Pokaż post
Ponczusiu mój ty, nie wiem kto jest ślepy na jedno oko i ułomny na umyśle tak samo jak nie lubię brać udziału w głupich flame warach. Pokaż w którym poście stwierdziłem, że wymienione przez ciebie gry to gówno. Nwn (nawet dwójka) i kotor (też nawet dwójka) to nie są "nowe" gry a Dragon Age ? Ciekawie się zapowiadał ale jak dla mnie jest przereklamowany jak większość tych błyszczących rpgów wydanych w ciągu ostatniego roku. Jak już pisałem każdy ma inny gust więc idź leczyć ślepe oczy i ułomne umysły gdzie indziej.

Po za tym założyłem temat "stare gry" a nie "masz coś do starych gier ? one są najlepsze ! wejdź kur** to się pociśniemy !"... Łojezu czy zawsze muszą się znaleźć jacyś hejterzy ?
Ziąąą nawet do mnie zaadresowałeś odpowiedź: Nie ma w nich tej magii i głębi, przynajmniej jak dla mnie. A pisałem o NWN 2 i DA, kotor doszedł później ale też jest w miarę nowy (w porównaniu do P:T na przykład). Zresztą pograj w F: New Vegas i zobacz co potrafią "nowe gry".

Nie stary założyłeś temat: Stare Gry i zacząłeś się nimi brandzlować, jakie to były ochh i achh, oraz jechać po nowych grach jakie to są lebiegowate. Zwizualizuj sobie że gram od 20 lat z małym kawałkiem i dla mnie nawet taki P:T czy BG był kiedyś "nową grą" z różnymi niepotrzebnymi pierdółkami. Ba gram dłużej niż duża część userów tego forum jest na świecie i wiem jedno, że od zawsze pojawiali się tacy ludzie jak ty, którzy nic tylko by wspominali "stare dobre czasy". Guess what, mate. Stare dobre czasy są dobre bo są stare. Do tej pory pamiętam te problemy z odpaleniem IW 1, albo patenty wycinane przez Pool Of Radiance. Stare dobre gry były fajne ale nie oszukujmy się taki BG2 to była co by powiedzieć porażka. Liniowe do bólu, system ograniczony jak cholera (sorry ale jeśli ktoś grał w ad&d to system z bg2 wzbudzał u niego uśmiech politowania). Gra broniła się fabułą ogólnie rozumianą bo we wszystkim innym kulała i była zajebista, ale za nic w świecie nie mam zamiaru jej teraz odpalać.

Last but not least. Jeżeli założyłeś temat na forum to powinieneś się spodziewać że ktoś go skometuje i uwaga bardzo mi przykro ale ktoś go mógł skometować tak jak ja, czyli zwyczajnie się nie zgodzić. Rada moja taka, nie zakładaj więcej tematów, ani nie pisz postów które brzmią jak tania reklama gry flashowej przez przeglądarkę.

Btw. nadal czekam na dowód że nowe gry są "nieklimatyczne".

@Sanitarium to nie była czasem przygodówka? Pamiętam że oryginały z pierwszego rzutu lubiły się krytycznie wywalać w jednym miejscu.