Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Bo Kata AP po prostu ssie pałę, nie ma lepszego buildu dla niej niż 3x Bloodthirster + Rylais dla slowa. Bouncing blade jako główny skill (z W robi siekę), Shunpo tylko po to, żeby się bliżej dostać/dobić/ucieć. Jak ucieknie na low hp, dobijasz z łapy
|
Ostatnio przekonałem się, że AD ma rzeczywiście większy damage, ale nie przesadzaj, AP nie jest aż tak beznadziejne żeby mówić, że "po prostu ssie pałę". AP Kata jest dobra, w rękach niektórych bardzo dobra, ale AD jest zwyczajnie lepsza.
I tak, 3x BT + Rylai miażdżą wszystko, ale mało która gra pozwoli ci na uzbieranie tego. Rylai jest strasznie drogie, w większości gier ledwo dokańczam drugiego BT i już gra się kończy.
Tak w ogóle, to obiło mi się o uszy, że Hextech Gunblade fajnie działa na Katarinie. No i ofc wypróbowałem, no bo statystyki ma takie jak BT, a dodatkowo AP i spellvamp, więc teoretycznie nie tracę AD kosztem AP (brak tylko bonusów za kille od BT). Ale grało się tak sobie. TROSZKĘ lepsze survi, nic więcej. W grze jest za mało przedmiotów na spellvamp, dla niektórych postaci byłyby idealne (np. Eve, którą grałem ostatnie ~15 gier).
@Erverse
Shunpo do niego ->
Exhaust -> Ulti i dobijasz Bouncing Bladem.