Naprawdę sądzisz, że na wyższym poziomie ktoś pozwoli ci nastackować Mejaisa? W większości dobrych buildów? Masz na myśli zestawy z mobafire, które dostają plusy od idiotów "oooo, nastackuje se to i to, ale będę wymiatał"? Utrzymanie Anką 20 stacków jest niesamowicie trudne, wbicie jeszcze trudniejsze, ogarnięci gracze kontrolują to, co rywale budują i jak tylko pojawia się u kogoś snowball, od razu leci msg "xxx has mejais/occult/leviathan" i wiadomo, kogo gnębić mocniej.
Beznadziejna teoria? Człowieku, mam rozegranych ponad 800 gier, moje doświadczenie bije cię na głowę, wiem o niej znacznie więcej niż ty i będziesz mi tu jeszcze pyskował, wmawiał mi, że Mejais i inne snowballe są warte swojej ceny? Zakładając, że masz nawet 15 stacków - przegrywasz jeden team fight i twoja siła drastycznie spada, musisz być ostrożny, co powoduje podejmowanie złych decyzji. Lepiej mieć coś stałego, co nie zmieni twoich statystyk po śmierci.
Anka to squishy, jest zazwyczaj focusowana jako jedna z pierwszych, jak gram Shenem i widzę Ankę w opp teamie, to rzadko kiedy ma życie, zawsze ghost + dash i nie zdąży nawet stuna na jedną osobę wycelować. Chcesz snowballować, graj Kassadinem, to jedyna postać (może jeszcze Sona + Janna), na której się to opłaca - blink co 3 sekundy, silence i slow + summoner spells ratuje życie w praktycznie każdej sytuacji.
Gówno jeszcze wiesz o tej grze, a pyskujesz jakbyś WCG wygrał.