Zobacz pojedynczy post
stary 16-11-2010, 19:31   #418
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Kontra na LeBlanc jest prosta, nie możesz dać się trafić 2 skillami. Jak widzisz, że rzuca Sigil of Silence, rób krok w bok, ewentualnie zmarnuj tego flasha, żeby jej blink cię nie trafił, ominięcie tego łańcucha jest łatwe. Najłatwiej kontrują ją postacie z CC - Ashe (strzała na ryj, auto atak i leblanc ucieka w panice), Shen, Morgana.

Największym debilizmem w walce z LeBlanc jest stanie w miejscu - wtedy właduje ci całe kombo i tego nie wytrzymasz, bo taka jest charakterystyka nukera. Nawet przed jej pierwszym nerfem w hotfiksie nie miałem z nią problemów 1 vs 1 grając z Shenem, jak tylko widziałem, że rzuci się do ataku, od razu dash i jej pełne kombo już nie siądzie, a ona straci dużo HP.

A w mordekaiserze nie mam pojęcia, co jest OP - wystarczy kupić negatrona i można go olać. To coś ma zero CC, trzymaj na dystans i już. Malzaharem 3 razy zabiłem mordekaisera na linii solując top, Ashe skontrować mordera też jest niesamowicie łatwo. Po prostu trzeba umieć grać przeciwko różnym postaciom.