Zobacz pojedynczy post
stary 08-12-2010, 00:24   #12985
Faytah
Użytkownik Forum

Faytah's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz

Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
Faytah ma numer GG 9161169
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 Pokaż post
Bo po prostu taki piknik z Ciebie. Świetni są tacy kibice, którzy kibicują i cieszą się z awansów jakiejś drużyny, a za rok kibicują jej największym rywalom, bo wtedy oni są "fajni i ponad poziomem tego gówna" jak grają w europejskich pucharach. Pozdro.
Piknik? Wiesz do czego odnosi sie chociaz to okreslenie? To jest okreslenie grupy kibicow zasiadajacej na stadionach w rodzinach, np. ojciec z synami i ew. matka,dziadkiem etc. Chyba nie potrafiles zrozumiec tego ze dla mnie polska liga sie nie liczy, liczy sie to by kazdy polski klub gral dobrze w europie bo tam wszyscy punkty zbieraja do tego samego koszyka. W przeciwienstwie do Ciebie przynajmniej nie nienawidze zadnego polskiego klubu, ale tez zadnego nie lubie . Ja kibicuje poprostu polskiej pilce jako reprezentacji i ogolowi klubow, a kazdy klub grajacy w europie chce by zaszedl jak najdalej, bo moze dzieki temu kiedys troche wiecej druzyn z polski bedzie moglo goscic na salonach. Moze kiedys wyrosniesz z tego patologicznego 'rasizmu klubowego' ktory ci wszczepily 'dresowe' idealy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kernkraft Pokaż post
Ktoś tu wspomniał, że wyczyn Lecha Poznań to największy sukces polskiej piłki nożnej na przestrzenni ostatnich lat.
Totalna bzdura...
Wystarczy przypomnieć sobie jak Wisła Kraków i Groclin Grodzisk Wlkp. grały w Pucharze UEFA 6-8 lat temu.
Graly podobnie,ale dokad zaszli? Groclin odpadl w 1/16, Wisla w 1/8 finalu, z tym ze wowczas system byl inny a rywale Lecha bez porownania byli mocniejsi w grupie. Wtedy Schalke bylo przed era Ailtona i w fazie calego 'turnieju' Wisla pokonala srednia Saragosse i Schalke(z druzyn ktore jako tako sie licza). Porownujac do rywali Lecha sie tego nie da,bo Manchester City naszpikowany jest gwiazdami,to samo Juventus. Czy potrafisz przywolac chociaz jednego z pilkarzy Schalke czy Saragossy z ktorymi mierzyla sie Wisla? Ja nie,chociaz ogladalem te mecze. Groclin zas pokonal Hearthe Berlin(ktora spadla z ligi w tym samym sezonie) oraz Manchester City, ktory takze od dzisiejszego MC odstaje na lata swietlne, a wowczas w nim gral Fowler, z kolei Wright-Philips uchodzil za talent. Pozatym chyba 7-8 lat to wystarczajacy przedzial czasu na okreslenie najwiekszego sukcesu ostatnich lat czy musimy poczekac drugie tyle?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kernkraft Pokaż post
Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie jak można kibicować klubowi, z którym nie ma się nic wspólnego...Piszę tu o wszystkich polskich "kibicach" Manchesteru, Realu, Barcy itp. zagranicznych klubów. Ciekaw jestem, czy tak samo by się emocjonowali, gdyby ich klub spadł do niższych lig, zbankrutował czy w ogóle przestał istnieć.
Patrzac na kibicow Juventusu, to wiekszosc by byla. Jak dochodzi do tego ze ludzie kibicuja druzynom zza granicy? Zazwyczaj jest jakis taki bodziec typu; pierwszy obejrzany mecz, kupiona koszulka przez ojca itp. Wowczas rodzi sie cos prawdziwszego niz wiez z klubem z miejscowego miasta. Z klubami z danych miast moim zdaniem jest troche jak z religia. Urodzisz sie w Arabii Saudyjskiej - bedziesz muzulmaninem. Urodzisz sie w Zabrzu - bedziesz za Gornikiem. Czy nie jest tak?

Lipka Felix
Ukryty tekst:

temat roku
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=212441

Ostatnio edytowany przez Faytah - 08-12-2010 o 01:39.
Faytah jest offline   Odpowiedz z Cytatem