Zobacz pojedynczy post
stary 03-03-2005, 20:45   #5
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Aborcja... heh... zalezy w jakim przypadku...

1) Gwalt- Tak, tutaj jestem za. Jezeli kobieta zajdzie w ciaze w wyniku gwaltu, powinna miec prawo zadecydowac o tym, czy chce urodzic to dziecko czy nie.

2)Ciezka wada dziecka- Nie! Skoro ma umrzec, niech umrze... ale w sposob naturalny... nie mozna pozbawiac kogos takiego zycia... chyba ze jestescie zwolennikami hitlera i tak jak on chcecie stworzyc rase doskonala... :-/

3)Zagrozenie życia matki- tu bym sie wahal... ale w 95% jestem na nie... Powinno dac sie szanse dziecku... jezeli jedno z nich mialoby przezyc, powinno to byc dziecko... jezeli porodu mialoby nie przezyc ani dziecko, ani matka... w takim przypadku jestem za aborcja... ale zawsze istnieje mozliwosc wykonania 'cesarskiego ciecia'... wiec tutaj jestem na NIE.

4)Brak warunkow do wychowania dziecka- zdecydowanie NIE... mozna oddac dziecko, mimo iz to jest jedno z najgorszych rozwiazan, wszystko jest lepsze niz zabicie go...

5)Dziewczyna zachodzi w ciaze, ale boi sie reakcji rodzicow- w 100% NIE!. Za swoja glupote zabijac niewinne dziecko?

6)Kobieta nie chce dziecka ze wzgledu na kariere/nie chce przez to ze jest sama/ nie chce przez to ze jest to dziecko kochanka... - patrz wyzej.

Czyli jak widac, jestem przeciwko aborcji, z wyjatkiem przypadku gwaltu.
Tlumaczenie ze to plod, ze nic nie czuje jakos do mnie nie docieraja... fakt, nie jest to jeszcze w pelni czlowiek... ale nie mozna go pozbawiac szansy na stanie sie nim...
Chcielibyscie zeby 'usunieto' was, przez to ze bylibyscie problemem dla rodzicow? Chyba nie...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Ostatnio edytowany przez Gtyk - 03-03-2005 o 20:48.
Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem