Zobacz pojedynczy post
stary 22-12-2010, 00:22   #526
Kernkraft
Użytkownik Forum

Kernkraft's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2010
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

do wszystkich "znaffców" kreatyny

-nie warto jej brać zaraz po rozpoczęciu treningu
-mięśnie ludzkie posiadają kreatyne, dlatego też odżywki typu "Kretka z Olimpu" są klasyfikowane jako suplementy diety

Dlaczego warto zaczekać z kreatyną?
Warto wykorzystać potencjał jaki drzemię w naszym ciele. Na początek wystarczy dobrze zbilansowana dieta, poprawnie rozpisany trening (3x w tygodniu) i dużo motywacji.

Kiedy brać kreatynę?
To indywidualna kwestia każdego z nas. Kiedy wykorzystamy swój początkowy potencjał, zauważymy zastój w przyrostach warto sięgnąć po kreatynę. Pobudzi nasze komórki mięśniowe do rozrostu poprzez zwiększenie naturalnego składnika jakim jest właśnie kreatyna. Na początek zaczynamy od najsłabszej "kretki" tzw. monohydratu. Polecam kreatynę z firmy Olimp.

Ile powinien trwać cykl?
Pierwszy cykl planujmy na 6 tygodni. Następnie robimy przerwę -najlepiej tak długo jak trwał cykl. Po 12 tygodniach ponownie powtarzamy cykl kreatynowy, który również planujemy na 6 tygodni. Tym razem możemy sięgnąć po nieco mocniejszą odmianę kreatyny, aczkolwiek jeżeli przyrosty po I cyklu były bardzo dobre możemy powtórzyć (a nawet powinniśmy) cykl z monohydratem.

Ile takich cykli kreatynowych przeprowadzamy?
Jest kilka rodzajów kretyny np. jabłczan czy orotan. W ostatnim cyklu sięgamy po najmocniejszą kreatynę. Myślę, że warto przeprowadzić ok. 12-15 cykli w przeciągu 2-3 lat.

Co później?
Kiedy wykorzystamy wszelkie możliwości jakie daję nam kreatyna sięgamy po środki dopingujące tzw. SAA.
Nikt nie zbuduję sylwetki pudziana na samych suplementach.

mój pierwszy FAQ

--- Kernkraft dodał 4 minut i 41 sekund później ---

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Jesli przyjac, ze - przynajmniej na poczatku - powinno sie laczyc 1 duza partie z 1 mala, to tak, jest to lepsze polaczenie. Ja obecnie stosuje klatka + biceps, nogi + barki, plecy + triceps.
zgadza się
u mnie wygląda to tak
klata+triceps
grzbiet+biceps
barki+nogi (2x ćw. na uda -mięsień trójgłowy i dwugłowy, 1ćw. na łydy)
jeżeli mam ochotę to 1x w tygodniu ćwiczę przedramię

brzuszki w dni nie treningowe (3x20)

Ostatnio edytowany przez Kernkraft - 22-12-2010 o 00:22. Powód: Automerged Doublepost
Kernkraft jest offline   Odpowiedz z Cytatem