Zobacz pojedynczy post
stary 25-12-2010, 20:10   #754
Kojotus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Czy tylko mnie bierze k*rwica jak coś takiego słyszę? ZLIKWIDUJCIE ZUS, ZAMIAST STRASZYĆ UBOGĄ JESIENIĄ ŻYCIA.
Na wykładzie z ekonomii panią profesor naszła chwila refleksji i 'wyjawiła' nam, że od 99 roku (na dobrą sprawę 10 lat, gdyż ów kalkulacje były wykonane w 2009 roku) ZUS powinien mieć na 'koncie' blisko 20 bilionów (tyle -> 20 000 000 000 000) i gdyby wpłacić tą kwotę do banku na 4,6% po miesiącu ZUS zarobił by blisko 7,3 miliarda złotych... ale cóż, lepiej wmawiać Polakom, że jest bieda, kryzys i muszą 'robić' dzieci, bo za 20 lat nie będzie pieniędzy na emerytury.
Na ów wykładzie dowidziałem się również, że jedna z partii w Rzeczypospolitej miała projekt, aby nie płacić składek do ZUSu (jedynie osoby, które przez co najmniej 10 lat odprowadzały składki, robiły by to nadal, więc ZUS przestał by funkcjonować po ok. 25 latach - projekt był w 2004/05 - a pozostałe osoby płaciły by na fundusze lub na lokatę.)
No ale przecież i Agent Tomek musi dostawać 4 tys. i strażacy, policjanci w wieku 35 lat też mają prawo dostać 2 tyś... przecież to emeryci, a budynki ZUSu za 12 mln same się nie wybudują... ale to pikuś - firma Prokom napisała dla ZUSu program komputerowy, którego cena była tak wysoka, że moglibyśmy wysłać 2 statki kosmiczne na Marsa (to już było dla mnie chore...).
  Odpowiedz z Cytatem