Zobacz pojedynczy post
stary 25-12-2010, 21:12   #748
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse Pokaż post
Apropos malza - jaki build polecacie?
Obecnie robię merc > deathfire grasp>rylais>zhonya>void,ale dfire grasp ujowo się sprawuje.
Wszystko zależy od rywala, Malzahar to mój main i mam buildy na każdą okazję. Taki najbardziej standardowy to Arch Staff -> Rylais -> Zhonya -> Arch Staff -> Frozen Heart. Dzisiaj miałem na linii Nidalee + Morgana, pure magic damage, więc rushowałem Abyssal Sceptera i Mercury, miałem około 112 magic resa i Morgana z Nidalee tylko mnie smyrały, a ja wykręcałem na nich bardzo duży dmg (Malzahar to jedna z tych postaci, które nie potrzebuje dużo, by zadawać duże obrażenia). Wszystko zależy od rywala. Deathfire Grasp jest ok, ale ja stosuje ten item tylko na Poppy, bo w połączeniu z jej ulti zadaje jeszcze większa obrażenia. Wolę na Malzaharze polegać na swoim combo niż na 30% njuku z DfG.

Mam jeszcze builda na spell vampa i powiem szczerze, że działa naprawdę dobrze, mając Will of the Ancient + Zhonya można wziąć na siebie focus 3, zabić ich i przeżyć (Null Zone pod nogi, Silence, Malefic na jednego, ulti na drugiego, spell vamp z dmgu jest wtedy ogromny, po całym combo zhonya, czekamy aż cooldowny zejdą i dokańczamy dzieło).