Zobacz pojedynczy post
stary 29-12-2010, 15:45   #817
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luker's Pokaż post
Tank Garen
Boots of Swiftness , Sunfire Cape , Randuin's Omen , Force of Nature (omen - nature który pierwszy zależny od rodzaju demage jakie będziesz obrywał najwięcej) , Hexdrinker albo Atma , Guardian Angel... ale szczeże to te dwa itemy jeszcze nigdy nie zdążyłem złożyć...
Wiesz, popatrz na ostatnie patch notesy i dojdź do wniosku, że pure tank Garen to debilny pomysł ze względu na to, że nie ma tankowych skilli typu AoE taunt Shena, powerball Rammusa itp, itd i ze względu na to, że po prostu tank Garen dostał nerfa, a boostowany jest Garen bardziej pod DPSa. Dlatego 50% survi 50% dmgu jest znacznie lepszym rozwiązaniem, bo i tak Garen jest mega wytrzymały, a dmg robi naprawdę spory z Ghostbladem i IE.

Cytuj:
Myślisz że to może powstrzymać nuke naszej dwójki? 100 MR eh... ja chyba zdejmuje 3/4 tego im więcej tym lepiej...
PS. Xina jak się zatrzyma to już dowodzenia
Mając odpowiednie duo na linii, oczywiście, że Xin wygra. Xin + Sion, Xin + Panth, kurde, nawet Xin + Soraka to zniszczy. Ze względu na jej pasyw i silence.
Cytuj:
2PS. nie ma czegoś takiego jak nieśmiertelna linia jest tylko źle dobrani przeciwnicy...
Nie. WCG. Taric + Sona.
Cytuj:
dobry moment i wyczekanie pozwoli nawet tą niezniszczalną 2 zniszczyć szybko...
Nie. Taric + Sona. Seale + Glyphy na mana regen. Heal co chwila. Nie zabijesz.
Cytuj:
nie chodzi mi o to że to złe połączenie jest to bardzo dobre połączenie tylko to że nawet nieśmiertelne linie nie są pewne utrzymania... nie uwazram też że ryze lux to super linia ale nie raz gangi na naszą linie konczyły się nie taj jak miały być zaplanowane wcześniej...
Sam mówiłeś synergia... my posiadamy kontrole pola oraz ogromną siłę rażenia.... nie raz 100% pewni tankowie z dużym MR myśleli że przytankują a tu nagle wychodzi że o mało nie giną od pierwszego duble comba...
Quicksilver sash niszczy to combo, jak w draft mode widzę Ryze i Lux w jednym teamie, to biorę Cleanse.
Cytuj:
Akali carry? Pierwsze słyszę. Akali to typowy glasscannon, który zabija i spier.dala w krzaki (albo pada, jeśli noob). Zresztą byłem jako Akali z Anivią na lane i szło nam zaskakująco dobrze. To zależy od przeciwników, omfg.
Akali z odpowiednim buildem ma kupę AP i praktycznie 3000 hp. To nie jest glasscanon. Glasscanon to Ryze stackujący na pałę Archangele i mający 1,8k hp.