Nie chce mi się czytać całego i ogólnie analizować, ale już na teraz mogę ci odpisać na szybko biorąc pod uwagę, że mam większe doświadczenie niż ty vladem i wiem jak to wygląda w praktyce, a nie w teorii:
Cytuj:
Tak samo jak Vlad nie ma szans z Kassadinem (Q, Q, Q, Q, Q i nic mu nie zrobisz, jak chcesz uciec to E na plecy i blink na twarz)
|
Gówno prawda. Dla vlada korzystne jest za każdym razem iść na wymianę z kasadinem Q za Q. Mam na myśli sytuacje, kiedy jesteście na granicy zasięgu, podchodzicie i w tym samym momencie rzucicie sobie Q. Jako, że Vlada spell jest instant, a kassadina nie, to wykastuje go przed silence, potem dostanei dmg, a potem wyssane HP. Suma obrażeń zadanych w takiej wymianie kassadinowi jest większa niż suma obrażeń kassadina na vladzie minus wyssane HP. Już robiłem tak nie raz i nie raz widziałem właśnie takiego kozaka kassadina, który się dziwił czemu ma potem mniej HP niż ja, aż w końcu zrozumiał, że mu się to nie opłaca. Mógłbym tak wiecznie, kiedy wypisujesz swoje nietrafione teorie ale już mi się nie chce, rly. No i już nie mówię o tym, że każda z postaci jakie wyminiełeś: lablanc, katrina, xin, yi, nawet z akali - a tutaj nawet wczoraj grałem z mega dobrą na midzie - tuliła turreta ofc, chociaż nieźle sobie radziła do pewnego momentu) chowa się w momencie kiedy Vlad osiąga lvl 9. Szczerze mówiąc nie pamietętam już, kiedy ostatnio ktoś mnie zabił jak miałem wyższy lvl niż 9 vladem na midzie w 1vs1. Po prostu regeneracja jest zbyt szybka i nawet jak zadaje mniej obrażeń, to HP i tak zawsze mam więcej.
Tak btw pograj trochę vladem i sprawdź ile W zabiera hp. Bo zauważyłem po tym jak bardzo spamujesz tym argumentem, że tobie się wydaje, że jak użyje 3x to już nie mam 3/4 hp. Bo w rzeczywistości jest to taka ilość, że zanim znowu będziesz miał na wolnym cooldownie spokojnie sobie to HP odnowisz co straciłeś. Ale jak pisałem wcześniej, nie chce mi się już tłumaczyć, wiesz lepiej, szkoda że twoja wiedza to niesprawdzona teoria i chore domysły