Temat: PC i konsole
Zobacz pojedynczy post
stary 01-01-2011, 23:10   #2
Kojotus
Guest

Domyślny

Witam,

studiuje z chłopakiem, który pracuje w największej polskiej firmie, robiącej gry dla m.in. Ubisoftu - tj. Techland

Z rozmów ze znajomym wynika, że konsole trzymają się niezwykle dobrze i jeżeli ktoś potrzebuje maszynki do gry, musi sobie odpowiedź na pytanie w jakie gry lubi grać... RTS? - PC, FPP/FPS? - PC/PS3/XBOX360, Przygodówki? - PS3/XBOX360/Wii, Wyścigi? - PS3/XBOX360, cRPG/MMORPG? - PC.

Osobiście niekiedy gram na konsoli (PS2) i choć ciężko było mi się przełamać do FPP to teraz, gra na konsoli się świetna.
Grając na PS3 wydaje mi się, że ta konsola zjada 'Xpódełko' od Bill'a.

Kupno komputera? Zawsze jest dobry moment, jak ceny idą w dół...
... a konsole, najlepiej zakupić po 3-6 miesiącach od wyjścia... 70% ewentualnych wad jest naprawianych do pół roku.

Piszesz o Diablo 3, ale ta gra wychodzi, wychodzi i wyjść nie może... Widźmin?... pierwsza część była tak ogromnym sukcesem, że po premierze, zwolniono cały zespól...
Z gier na PC'ta trzyma poziom WoW - bezapelacyjnie, CS, może Wolfenstein..., są także klasyki - Jagged Aliance, Diablo 2... Tibia <b>joke</b>.
Jeżeli chcemy kupić sprzęt do gier, internetu i oglądania filmów - taniej wyniesie nas zakup PS3... ewentualnie XBOX'a - Wii jak dla mnie jest fajne i nieźle można się napocić przy nim, ale to nie to...

Starasz się przekonać ludzi grą której nie ma tj. Diablo 3...
... a ja do konsoli postaram przekonać kilkoma obłędnymi grami:
- Gran Turismo 5 - takiej grafiki nie ma nic... nic poza GT5
- Bioshock2 - można grać Big Daddym! w końcu!!! (sweet)
- Uncharted - można w to grać ... zawsze, prawie
- DMC 4? - jak, kto lubi - jak dla mnie niezła, ale są tacy, dla których to tytuł roku...

Osobiście grać wolę na konsolach (chyba, że mówimy o Tibii lub Warcraft 3), jeżeli chodzi o śmiganie po necie - PC, a mówiąc o oglądaniu filmów - Kino
  Odpowiedz z Cytatem