Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 04-01-2011, 14:53   #14731
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Z jedzeniem będzie na pewno ciekawie koniecznością jest restauracja z ruchomą taśmą i różnością małych potrwa. Mam nadzieję że nie nadużywają tam cebuli w daniach bo jakoś ona mi nie podchodzi, a ryby i owoce morza <mniam>.
Train sushi to najtańszy rodzaj sushiarni. Bynajmniej nie jest zły - i tak będzie o wiele lepszy od naszych rodzimych (niestety). Co do cebuli... jakoś konkretnie zauważyłem tylko i wyłącznie cebulę w Gyuudonie, ale nie było czyć tego jakoś w smaku - ja sam nie jestem fanem cebuli, a jeśli mi ona zupełnie nie przeszkadzała, to lajt.

Cytuj:
Hiragana / katakana / kanji który zapis jest najbardziej widoczny na ulicach, w gazetach?
Zacząłem sobie od nauki hiragany idzie dosyć dobrze.
Głównie katakana i kanji. Katakany się naucz - słowa w niej najczęściej są pochodzenia angielskiego, więc będziesz w stanie zrozumieć co to znaczy.
Cytuj:
Mam zamiar zamknąć wycieczkę w granicach 6 tysięcy złotych (w tym 2,5k zł na przelot w obie strony).
Masz już bilet za 2,5k? Jak nie to wypatruj promocji - w takiej cenie są tylko na nich. Normalnie jest to 3,5k+
W razie takiego budżetu odradzam JR pass. Polecam tydzień na tokyo i okolicę , następnie przejazd nocnym busem (6000 yenów) a następnie tydzień w kansai (osaka, kyoto, itd).
Spróbuj zarezerwować w takim wypadku bilet, że przylot masz do Tokyo, a wylot z Osaki. Inaczej musisz przygotować się na kolejny przejazd za 6000.
Popytam się managera jakie opłaty by były tu gdzie mieszkam za tydzień noclegu. Tylko pod warunkiem, że nie będziesz robił burdelu ani siary. Manager dobrze sprecha po angielsku, więc jak się będziesz dobrze zachowywał to pomoże ci on w naprawdę wielu kwestiach.
Cytuj:
Jak z płaceniem np naszą kartą płatniczą, wypłatą gotówki (bankomaty, banki, poczta?) za tym idzie wymiana potem, czy lepiej zaopatrzyć się od razu w Polsce w te 13k~ jenów.
Lepiej zaopatrz się w Polsce. Bankomatów trzeba poszukać, zaś kartą niezbyt często akceptują. Dzisiaj chciałem zapłacić kartą w restauracji, to mi odniosła i powiedziała, że coś nie bangla. Fakt, że karta wymaga wklepania pinu, a żadnej machinerii nie przyniosła... pewnie dla nich to zbyt stara rzecz

@Tompiorro:
Kupiłem ci małego souvenira. Znalazłem gazetkę tylko o type moon. Kupiłem ci jeden egzemplarz. z DVD. Zobacze co na nim jest, bo ciekawi mnie. Gazetka sama składa się głównie z mang
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem