Zobacz pojedynczy post
stary 07-01-2011, 20:56   #5
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

ja wiem, ze to jest forum tibii, ze tutaj ludzie niekiedy nie wiedza o czym pisza.

Zaczałbym od tego, ze na studiach medycznych jest wielka siekana z maty i fizyki, ogolnie mata jest jednym z najwazniejszych przedmiotow i powinno byc jej jak najwiecej, ludzie jej nie chca (mowie tu o tobie), bo jest ona trudna i nie chce im sie posiedziec troche nad ksiazkami i ja zrozumiec, inne przedmioty mozna poprostu wykuc, a z matma trza cos od siebie dać.
Szczerze mowiac poziom matmy do technikum/liceum nie jest jakos wygorowany, na polibudzie sie o tym przekonalem ;].

Po to są te wszystkie przedmioty, zebysmy mielu ludzi wykształconych, ta twoja propozycja przemdmiotow jest dla ludzi, ktorzy by konczyli na tym poziomie edukacje. W sumie w szkołach powinien być jeszcze wiekszy nacisk na nauke, bo od tego zalezy przyszlosc, ludzie w tym wieku tego nie rozumieja i sie opierdzielaja, a pozniej jest tak, ze trza isc do biedronki pracować, bo pracy nie ma.

Cale nauka to skzoły sredniej jest po to, zeby nasz przygotować do dalszej nauki, jesli Ci nie pasuje idz po gimnazjum do zawodowki i bedzie fajnie, tam nie masz tych twoich bzdur.

A co do tabelki, jesli czegos nie wiem to wejdz na wikipedie, poszukaj, wypozycz ksiazke i się dowiesz, zrob cos od siebie, nawet jakby w skzole uczyli tych potrzebnych rzeczy z tabelki i tak by ludzie to olali, nie mowie o wszystkich, ale jest przewaga ludzi, ktorzy mysla "po co sie uczyc, jak sie uczysz jestes debilem".

--- ari2423 dodał 4 minut i 28 sekund później ---

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
Osobiście uważam, że technikum nie jest wcale takie złe. ^^
Z technikum jest tkai problem, ze ludzie ida z przeswiadczeniem, ze ooo ja mam przedmioty zawodowe i inne powinny byc na nizszym poziomie niz w liceum, jakby tak nie bylo to technikum miałoby wysoki poziom ( takie liceum + przygotowanie techniczne na studia)

Ostatnio edytowany przez ari2423 - 07-01-2011 o 20:56. Powód: Automerged Doublepost
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem