Zobacz pojedynczy post
stary 08-01-2011, 01:57   #18
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
oraz państwa leżącego nad Francją
Tez szczerze mowiac nie wiem jakie panstwo lezy nad Francja. Nie wiedzialem ze mamy juz latajace miasta a nawet panstwa, i ze jedno z nich lata nad Francja.

Chyba ze chodzi ci o "na polnoc od", w tym wypadku powiedzialbym Wieka Brytania, za kanalem la Manche. Chyba ze chodzi ci o polnocny wschod, i bezposredniego sasiada granicznego Francji, wtedy bylaby to Belgia. Ale co ja wiem. Twoje pytanie bylo tak ciekawie zlozone ze szczerze mowiac nie mogla ona odpowiedziec zle.

Cytuj:
Napisałem, że takich przykładów można podać więcej. Z Religią też się zgodzę- bajki bajkami ale głównie religia to wygląda tak, że jest róbta co chceta, oglądanie filmów albo w ogóle się nie chodzi.
W zasadzie nie mialbym nic przeciwko religii w liceum. O ile zamiast nauczac odmawiac rozaniec uczyliby o religiach swiata i dawali bazy do zrozumienia Islamu, Judaizmu, Hinduizmu, Shintoizmu i Buddyzmu itd. Do tego troche lekcji na temat sekt, rozpoznawanie, dzialanie, unikanie. I od razu moze by sie w kraju ruszylo. Promowanie otwartosci i zrozumienia dla inych religii i kultur, a nie homofobii, indiofobii, judeofobii, islamofobii, Heksakosjoiheksekontaheksafobii, a zwlaszcza polonofobii. (tj. produkowania przyszlych wyborcow PiSu)

Cytuj:
No, a żeby nauczyć się na to 2 wystarczy pewnie około 5 minut w książkach.
To mowisz o studiach? Bo imho dla gimnazjum wyglada to tak:
na 2 - zdrowy rozsadek i domyslanie sie, oraz kilka fraz zaslyszanych podczas lekcji.
na 3 - sluchanie nauczyciela podczas lekcji.
na 4 - troche inteligencji i uwazanie na kazdej lekcji, czasem przed sprawdzianem przeczytanie kilku stron z zeszytu/ksiazki (raz).
na 5 - Uwazanie plus czytanie notatek z lekcji i ksiazek.
Przynajmniej tak to wygladalo za moich czasow w moim gimnazjum.

Cytuj:
W szkole powinno być luźno,fajna atmosfera a nie stawianie jedynek za ćwiczenie które mi się i tak nie przyda.
Taa, i powinni pozwalac palic traffke i gwalcic te suczkiiii w klasie yea. I powinni uczyc jak wypelniac PIT i lykania polopiryny i cholinexow na wypadek przeziebienia. Bo przeciez nie masz mamy i taty, co to cie wprowadzaja w zycie dajac ci leki i piszac za ciebie podania do podstawowki czy gimnazjum. Powinni tez uczyc jak odlac sie po browcu pod krzakiem zeby se fiuta nie pozadzierac o galezie, bo w koncu to bedziesz robil cale zycie. A spawania torow to juz nauczysz sie w zawodowce.

Tez uwazalem ze uczac sie poszerzonej fizyki w liceum na dupe mi bylo wykuwac sie calego cholernego monologu Hamleta na pamiec na polski. Ale po latach powiem tobie ze czuje sie dobrze umiejac go odrecytowac z pamieci.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 08-01-2011 o 02:08.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem