Zobacz pojedynczy post
stary 10-01-2011, 15:16   #832
Vavi
Użytkownik Forum

Vavi's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2008
Lokacja: Gdynia

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vavi
Gildia: Kumple
Vavi ma numer GG 1304842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk Pokaż post
@Vavi
Polemizowalbym. Pamietasz wybory 2005 i zapowiedzi Kaczynskich? Jezeli prezydentem zostanie Lech, Jaroslaw nie bedzie premierem. Nie trzeba bylo dlugo czekac. PiS zapowiadal rowniez ze nie stworzy koalicji z partiami pokroju Samoobrona i LPR, na koalicje rowniez nie musielismy dlugo czekac. Chociaz racja, wiemy na co mozemy byc gotowi, na taka sama polityke jaka prowadza jako opozycja
To jest oczywiste, że politycy mijają się z prawdą. Różnica jest taka, że po 2 latach rządów PiS każdy wiedział czym ta partia jest, znał zagrożenie. PO rządzi 3 lata i tak dobrze się maskuje, że szara głosująca masa nie przejrzała na oczy. Wystarczy spojrzeć na debatę Tusk-Kaczyński, żeby uzmysłowić sobie obłudę premiera.

Rząd będzie kłamał tak długo, jak pozwoli mu to robić społeczeństwo..

Apropo populizmu. Wypowiedź przewodniczącego klubu parlamentarnego PO, Tomczykiewicza. Swoją drogą jest to były członek UPR. Radzę obejrzeć całość, ale najważniejsze zdanie zaczyna się w 35 sekundzie.
http://www.youtube.com/watch?v=JKSNXk51_RE

Jak dla mnie samobój. W przypadku, gdyby coś podobnego powiedział w 2006 Kaczyński, media przez tydzień by trąbiły o tym, jakie to PiS jest populistyczne.

PS. W życiu bym nie pomyślał, że mogę wystąpić kiedykolwiek w obronie PiS.

"Choć droga jest bez końca, Pozornie bez znaczenia
Mniemam, że mam powody, By drogi swej nie zmieniać."

Ostatnio edytowany przez Vavi - 10-01-2011 o 15:21.
Vavi jest offline   Odpowiedz z Cytatem