Temat: Nintendo 3DS!
Zobacz pojedynczy post
stary 11-01-2011, 01:34   #5
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Widzę, że temat się nie przyjął zbytnio, trudno.
Tak czy siak jednak dam swoją opinię.
3D robie o wiele większą różnicę niż się spodziewałem. Takie gry jak MGS3 czy Bioshock, w które miałem okazję osobiście zagrać na targach dostały olbrzymiego kopa do klimatu i akcji. Zupełnie inaczej się to odbiera niż z tradycyjnego ekranu. Sam efekt 3d nie jest tak mocny, jak w kinach z okularami, jednak nie można powiedzieć by był słaby. Dodatkowo możliwości... bieganie w kid icarusie i kontrolowanie naraz analogiem i touchpadem było naprawde ciekawe. Nie miałem okazji zagrać w zeldę, ale z tego co wiem, tam jest opcja celowania posługując się czujnikami ruchu w 3DSie. Po prostu najeżdżasz tam, gdzie przeciwnik by stał i strzelasz. Podobno rewelacja.
DS zdeklasował PSP w samym USA sprzedając się 2,5 raza lepiej (43,1 to 17,1 miliona sztuk). Jeśli PSP2 nie wprowadzi czegoś porywającego, poza bardziej dopchanym sprzętem, to nie ma szans na wygraną. XPeria play będzie połączeniem komórki i psp z tego co widzę, więc na pewno nie będzie mieć ciekawych rzeczy, które dadzą mu jakąkolwiek atrakcyjność.
Ponieważ w kwestii kieszokonsolek liczy się rozrywka i innowacyjność, stawianie na grafikę jest kiepską opcją - w tą w dużej mierze idą konsole stacjonarne (choć move i kinekt zdradzają, że trend tam także się zmienia). A w momencie gdy nowa konsolka nie ma do zaoferowania nic poza grafiką... nie przyciągnie to wielu graczy. Dlatego jestem pewien, że 3DS osiągnie pewien sukces - ponieważ daje coś nowego. Tak jak dawał DS.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem