Cytuj:
Eyetoy, laptop, Avatar: the game, Tom C.: Endwar, słyszałeś o tym?
|
nie wiem o co ci biega w laptopie, bez większej ilości detali nie wygoogluje tego raczej. Eyetoy był fajną zabawką, ale nikt w to nie poszedł, do tego technologia nie została dopracowana, więc nie rozwinęli go dalej. Wprawdzie wyszło coś na PS3, ale teraz próbują koncentrować się na kinekcie.
Cytuj:
A twórcy dają rzekomo otwarty system, każdy może zdobyć biblioteki potrzebne do stworzenia czegoś od siebie i nawet możesz na tym zarobić w sklepie...
Nintendo jest zamknięte a patrząc na sukces srajdroida na rynku komórek i powoli-powoli na rynku tabletów jest bardzo duża szansa że nintenduś będzie miał spore z nim kłopoty...
|
Na jakiej podstawie opierasz bardzo dużą szansę, że androidy wbiją się na poważnie w rynek konsol przenośnych? Nawet mimo sukcesów itoucha/iphone oraz różnych innych gadżetów, nie ma jakichkolwiek przesłań o poważnej ich posiadówce na rynku konsolowym. Jakbyś się nie starał, urządzenia wielofunkcyjne nie wyprą z rynku urządzeń stworzonych specjalnie w danym celu.
Cytuj:
Głupie jest porównanie mobilnej ze stacjonarną konsolą.
Wg. mnie to oczywiste że ta mobilna lepiej się sprzeda bo jest tańsza i pozwala grać nie tylko w domu na kanapie przed telewizorem(choć takie uzywanie mobilnej konosli to bezsens bo od tego są jej więksi bracia...) ale i w autobusie, parku, centrum handlowym, szkole(to tez głupie...)
|
Tam były też ceny PSP, które także jest konsolką przenośną, a jednak sprzedawało się o wieeele gorzej o DSa.
Cytuj:
Mniej bajerów będzie mieć urządzenie z androidem od NDS'a? Oj oj ktoś nie był nigdy w android markecie...
Jak psphone wyjdzie będzie mieć najnowszy OS, o kolejne wersji pod telefony narazie jest cisza więc aktualizacje możesz wykluczyć...
|
Mówię o bajerach w kwestii gier i konsoli, ponieważ o tym tutaj dyskutujemy. Nie mówię o dodatkowych czy pozostałych opcjach, ponieważ nie ma sensu porównywania urządzenia do gier, z wielofunkcyjnym telefonem. Rozmiawiamy o grach i wokół niech się kręcimy.
Więc powiedz mi - co w kwestii gier do zaoferowania mają androidy?
Co potrafi urozmaicić w nich rozgrywkę?
Cytuj:
Jak psphone wyjdzie będzie mieć najnowszy OS, o kolejne wersji pod telefony narazie jest cisza więc aktualizacje możesz wykluczyć...
|
No tak, ale popatrz, że rynek androidów jest o wiele bardziej "mobilny" niż konsolowy. Czy w związku z tym, PSPphone, czy jak to się będzie nazywać będzie ostoją stabilności, która będzie mogła być konkurencyjną platformą za 2-3 lata? Bo co najmniej tyle by musiała być, by była opłacalną inwestycją dla firm produkujących gry w trochę bardziej skomplikowanym stopniu niż konwertując coś jako aplikację na iphona.
Cytuj:
Tylko to można ulepszać bo gry już jak książka czy film, wszystkie możliwe wątki, fabuły, sposoby gry, mechanizmy się już pojawiły w różnych oprawach...
|
Powiedz to nintendo, które wprowadziło na szeroką skalę (nieporównywalnie większą niż eyetoy, który wyszedł wcześniej oraz inne tego typu gadżety) kontrolę za pomocą czujników ruchu, grę na ekranie dotykowym (3 lata przed wypuszczeniem pierwszego iphona), reakcję gry dźwięki oraz kilka innych rzeczy. Teraz zaś wprowadza dodatkowo trójwymiar, strzelanie, gdzie używasz całej konsolki jako celownika (Ocarina of Time na 3DSa), współpracy gier z kamerką, która potrafi przetwarzać obraz nagrywany (lub jego fragmenty), na coś co się dzieje w grze? Dalej twierdzisz, że do gier nie da się już żadnych urozmaiceń wprowadzić?
Ponieważ ja mówię o urozmaiceniach rozgrywki, ty odpowiadasz o fabule. Więc chyba nie ogarniasz o czym ja w ogóle się wypowiadam.