Cytuj:
PSP Phone = zwyczajny gówniany telefon na androidzie jakich pełno + konsolowe przyciski. Jeśli na niego zaczną powstawać gry to na inne telefony z androidem, czyli całe rzesze HTC'ków, LG'ków, Motoroli i Samsungów automatycznie też się pojawią te rzeczy a noszenie przy sobie telefonu i konsoli jest mniej wygodne niż nieco cięższego(lepsza bateria) niż normalnie jednego urządzenia.
|
No tak, ale decydując się na kieszokonsolkę zakłada się dodatkowy osprzęt przy sobie. Jego ewentualny brak jest plusem, jednak nie decydującym czynnikiem, ponieważ tym są gry i fun factor
Cytuj:
Nie wiem czy to dobry przykład ale moja stara nokia 5310 była idealną hybrydą telefonu, radia, odtwarzacza. A moja akutalna Nokia N900 to idealne połączenie telefonu i tabletu. Więc jak się chce to się potrafi...
|
No tak, ale mówisz tutaj o rzeczy kompletnie nie związanym z rynkiem konsol. A na ten rynek nie tak łatwo wejść jak na multimedialny.
Cytuj:
Jeśli chodzi o poważne tytuły to w zasadzie nic, na razie, chyba...
Urozmaicenie rozgrywki? Uderzanie po całym ekranie aby wymordować hordę przeciwników? Gadanie do konsolki w stylu: "junit łan muf to alfa"/"rekłestin er atak"? A ten czujnik ruchu to co ma być? Mam zrobić dwa obroty głową czy powiedzieć coś na migi przed kamerką konsoli aby moja postać wykonała hadouken?
|
Grałeś kiedyś na tego typu konsoli, że tak walisz sarkazmem? Czy nie masz pojęcia, a się nabijasz?
Cytuj:
A tak w ogóle to koniec tej bezsensownej przepychanki słownej...
Ty masz swoje racje, ja swoje(tylko czy dobre?)...
|
Najgorsze jest to, że ty cały czas mówisz o innej rzeczy niż o której ja chciałem dyskutować i założyłem ten temat...
edit:
Anyway w ramach mojej relacji z tokyo walnąłem amatorski mini artykuł o nintendo world 2011 i moich odczuciach z 3DSem.
Można go zobaczyć tutaj
http://eerion.blogspot.com/2011/01/p...alezny_11.html