Temat: Nintendo 3DS!
Zobacz pojedynczy post
stary 12-01-2011, 02:47   #17
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Co do nintendo i tego, że nikt tego nie zna - akurat teraz będzie inaczej. Nie będzie już takiej sytuacji jak z Wii, gdzie dostaliśmy wsio w późniejszym terminie, bo konsol było mało i zachód miał priorytet. Nintendo przyznało, że Polska jest jednym z najważniejszych dla niego rynków wschodzących. W końcu zajęto się na poważnie oficjalną stronę (nintendo.pl w końcu wygląda jak zachodnie odpowiedniki), facebookowe konto śmiga, konkursów jest cała masa. Przed świętami można było zobaczyć pare reklam w telewizji na Wii. 3DSowi zaś ma towarzyszyć dość spora kampania reklamowa, więc sporo więcej osób się o tej konsolce dowie. A czy odniesie sukces? Kluczowym czynnikiem będzie cena, co zobaczymy. Do tego akurat można mieć obawy xD
Cytuj:
Hmmm... Coś czuję, że gdyby Nintendo w Polsce miało swojego OFICJALNEGO dystybutora, konsolka Nintendo była by najpopularniejszą konsolą przenośną w Polsce. Obecnie mam zamiar zaoszczędzić na DSi.
Nintendo ma swojego oficjalnego dystrybutora na Polskę, jest to firma stadlbauer. I choć oni wcześniej się nie popisywali, to ostatnie kilka miesięcy zdecydowani nie można nazwać zmarnowanymi.
Cytuj:
Obecnie mam zamiar zaoszczędzić na DSi.
Nie opłaca się. Lepiej oszczędzić z 2-3 stówki więcej i kupić premierowo 3DSa. Kompatybilność wsteczna jest - w związku z czym na gry na DSa sobie pograsz. Przyszłościowo jest to bardziej, ponieważ sklep internetowy, DLC itd będą popularniejsze i skoncentrowane na 3DSie, więc nawet potencjalny darmowy download jest lepszy. No i za 2-3 lata będziesz mógł bez problemu sobie kupić jakąś grę, nie będziesz mieć przestarzałej konsolki, ponieważ za rok gry na DSa przestaną wychodzić.
Pomijając startowe pierdółki, które wychodzą wbudowane w konsolę od razu
Cytuj:
Nintendo 3DS Sound lets you edit and combine sounds that you've recorded with the system's microphone. You can store up to 180 10 second sound clips on an SD card. 3DS Sound is also used to play back music files from your SD Card. It also has Street Pass functionality, allowing you to see the popularity of songs amongst the people you pass by on the street.

Face Shooting is a game that turns your friends' faces into enemies and your surroundings into stages. You start by taking a picture of a family member or friend. The program will judge the person's face, describing it as, for instance, "a young girl's face" or "an adult woman's face." The face will then appear in a shooting game. As the face approaches you, you have to throw balls it at to keep it away. The face's expressions will change as it approaches you.StreetPass
The final English name for "Surechigai" isn't Tag Mode, but "StreetPass." The new name is a closer approximation of "Surechigai," an actual Japanese phrase that can mean "passing by someone."

Street Pass allows 3DS users to exchange data with other players while the system is in sleep mode. Different from the DS implementation of "Tag Mode," 3DS's "StreetPass" is handled at the system level, with the 3DS hardware automatically exchanging data with other players without your having to be in the game.
AR Games
AR stands for "Augmented Reality," a technology that can be used to place 3D objects in your pictures. Nintendo says that it hasn't finalized this as the English name, although it is the common term for the technology.

3DS will come pre-installed with a program called "AR Games" (also a temporary name) which will allow gamers to experience the technology. Iwata said at the press conference that Nintendo wants 3DS owners and the people surrounding them to experience the "unusual feeling" of the AR technology.

You can see videos of the AR Games functionality here.
I inne.
Taka rada od siebie - wiem jaką filozofią się kierujesz Grycan. Kierowałem się identyczną, gdy miałem dylemat za młodu czy kupić Game Boy Color, czy poczekać na Game boy Advance. Wybrałem wcześniejszą i nawet nie wiesz jak sobie w brodę później plułem :/
Nie popełnij tego samego błędu!
Cytuj:
A z tego co pamietam, to ma wyjsc Golden sun na 3dsa ( a moze to juz wyszlo na dsa?) To cos czuje ze jak pojde do roboty, to chyba to kupie;D
Golden Sun: Dark dawn już wyszedł (jakoś miesiąc temu w Eur?) i też się na niego czaję!
Tutaj masz dość krzywą reklamę z tego
http://www.youtube.com/watch?v=PpPhin1p2ok
Uważaj jak używasz swoich Djinnów xD
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem